logo

Kıvanç Dinler, King of the Rock Ünvanını Korudu

mh_red_bull_kivanc_dinler

Kıvanç Dinler

Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvası, bu yıl tüm dünyadan iddialı sokak basketbolcularını İstanbul’da buluşturdu. 2011’den beri Türkiye’de de elemeleri düzenlenen Red Bull King of the Rock’ta İstanbul ilk kez finallere ev sahipliği yaptı. 2014 turnuvasında dünya şampiyonu olan Türk sokak basketbolcusu Kıvanç Dinler, bu seneki şampiyonayı İstanbul’a getirme başarısını gösterdi. 29 Ağustos 2015 tarihinde Beykoz Kundura Fabrikası’nda yapılan finallerde toplam 22 ülkeden 32 erkek ve 10 kadın katılımcı yarıştı.

Türkiye’den 7 erkek, 4 kadın toplam 11 katılımcının mücadele ettiği şampiyonada rakiplerini tek tek eleyen Kıvanç Dinler King of the Rock olurken, Rusya’dan Ekaterina Bezgodova Queen of the Rock unvanına kavuştu.

Finalde Türk rüzgarı

15 ile 35 yaş arası kadın ve erkeklere açık turnuvada yarışmacılar eleme usulüyle teke tek maçlar çıkardı. Sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu tek potalı sokak basketbolunda sporcular 5 dakika boyunca 15 saniyelik hücum süreleriyle potayı zorladı. Erkeklerde şampiyon olan Kıvanç Dinler, yaptığı beş maçta da rakiplerine şans tanımadı. Çekişmeli finalde Litvanyalı Tautvydas Zioba’yı 10 – 9 yenerek tacını korudu. Kadınlar finali ise Rus Ekaterina Bezgodova ile Sine Gül Aksoy’un kıran kırana mücadelesine sahne oldu. Bezgodova, Aksoy’u 12 – 2 yenerek Queen of the Rock ünvanının sahibi oldu.

Kıvanç Dinler, turnuvanın ardından duygularıyla ilgili olarak “Bu yıl turnuva için çok çalıştım, kazanmak inanılmaz bir duygu. Dünya finallerine ev sahipliği yapmak stresli olduğu kadar gurur vericiydi. Turnuvayı gelecek yıl da ülkemize getirdiğim için çok mutluyum” dedi.

www.redbull.com

Etiketler: » » »
Share
3401 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?