logo

Le Cordon Bleu, İstanbul’da Eğitim Atölyelerini Başlatıyor

mh_le_cordon_bleu_istanbul

Mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu, dünyaca ünlü şeflerinin eğitim vereceği atölyelerini başlatıyor. 12 Aralık’ta başlayacak atölyeler, Le Cordon Bleu’nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek.

Cumartesi günlerine lezzet katmak, özel günlerde sevdiklerine lezzetli ve şık hediyeler vermek isteyenlere yönelik hazırlanan atölyelerin içerik ve programları ise şöyle:

Kutlama Keki Dekorasyonu (1 gün)

12 Aralık Cumartesi, 10:30-17:00 saatleri arasında gerçekleşecek kursta katılımcılar, ödüllü Le Cordon Bleu şeflerinden marzipan, “royal icing”, çiçek işçiliği, ve pastiyaj konularında detaylı teorik ve pratik eğitim alma fırsatı bulacaklar. Kursu tamamlayan öğrencilerin kek kaplama ve süsleme sanatı inceliklerine hâkim olmaları ve bu sanatı derinleştirecek temel bilgileri edinmeleri hedefleniyor.

Yeni Yıl Keki “Chocolat Bûche de Noël” (1 gün)

19 Aralık Cumartesi, 10:30-17:00 saatleri arasında yapılacak etkinlikte katılımcılara Uluslararası Le Cordon Bleu Şeflerinden soğuk yılbaşı akşamlarına sıcak lezzet katacak geleneksel Fransız yılbaşı pastası “Chocolate Bûche de Noël” in yapımı anlatılacak. Ağaç gövdesi görünümündeki çikolatalı genoise kek ve tereyağı kremasının birleşimiyle yapılan bu dekoratif kek, spiral görünümüyle katılımcılara yılbaşı davetleri için zarif bir alternatif sunacak.

Yeni Yıl Yemeği (1 gün)

26 Aralık Cumartesi, 10:30-17:00 saatleri arasında gerçekleşecek atölyeye katılanlar, Le Cordon Bleu master şeflerinden giriş, ana yemek ve tatlıdan oluşan seçkin bir sunumun inceliklerini öğrenme fırsatı bulacaklar. Kadayıf zarfında karides salatası, iki farklı usulde pişmiş Provans aromalı kuzu eti ile Cointreau ve Şampanyalı granita’ dan oluşan menü, klasik yılbaşı menülerine alternatif arayanlar için farklı bir seçenek sunacak.

Çikolata Yapım Atölyesi (1 gün)

26 Aralık Cumartesi, 10:30-17:00 saatleri arasında yapılacak programın katılımcıları, Ödüllü Master şeflerle çalışma imkânı bularak çikolatadan kutu ve truffle çeşitleri yapacaklar. Bu programda katılımcılar Limonlu truffle, fındık ve bademin sütlü çikolata ile birleşimiyle “Malakoff” u uygulayarak, karamel yapımının ince tekniklerini de öğrenecekler.

Atölyeler hakkında detaylı bilgi lecordonbleu@ozyegin.edu.tr adresinden veya 0216 564 93 98 no’lu telefondan alınabilir.

Etiketler: »
Share
4149 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?