logo

League of Legends’da Dünya Şampiyonası Başladı

mh_league_of_legends

Espor tutkunları için uykusuz geceler başladı. League of Legends’ın en büyük kupası için dünyanın en iyi takımları arasında gerçekleşecek mücadele, 29 Eylül 2016 tarihindeki ilk maçlarla LoL tutkunlarını şimdiden ekran başına toplamaya başladı. San Francisco’daki grup elemeleri ile başlayan büyük final, Chicago’daki çeyrek finaller ve New York’daki yarı finallerle devam edecek. “Worlds” sonunda büyük kupayı kaldıracak takım ise Los Angeles Staples Center’da belli olacak.

ABD’nin farklı şehirlerinde yaşanacak heyecan, final maçına kadar büyük mücadelelere sahne olacak. Madison Square Garden, The Chicago Theatre, Bill Graham Civic Auditorium ve Staples Center gibi ikonik mekânlarda gerçekleştirilecek müsabakalar, LoL TV’den de usta yorumcular eşliğinde canlı olarak takip edilebilecek.

Turnuvada grup aşamaları 29 Eylül – 9 Ekim tarihleri arasında oynanacak ve hemen sonrasında,

13 – 16 Ekim tarihleri arasında çeyrek finallere tanıklık edeceğiz. Yarı final heyecanının 21 – 22 Ekim tarihlerinde yaşanacağı büyük turnuvanın finali ise 29 Ekim’de Los Angeles’ta gerçekleşecek.

Çarpıcı izlenme rakamları

Geçtiğimiz yılın rakamlarına bakıldığında 2015’te toplamda 360 milyon saat boyunca canlı takip edilen final ve eleme süreçlerinde, 2014’e göre neredeyse iki kat artış olduğu görülüyor. 2014’te büyük final ve eleme maçları 194 milyon saat boyunca canlı takip edilmişti. 2016’da 360 milyon saat bandının da üzerine çıkılması bekleniyor.

2015 yılında günlük toplam kümülatif tekil izlenme oranlarına bakıldığında (her gün için çevrimiçi kanallar ve TV yayınları üzerinden turnuvayı takip eden tekil izleyicilerin toplamı) dört haftalık süreçte, izlenme sayısının toplam 334 milyona ulaştığı görülüyor. Aynı oran 2014 yılı finalleri için 288 milyon olarak açıklanmıştı. Toplam 73 karşılaşmanın eş zamanlı izlenme rakamı ise geçtiğimiz yıl, her saat için 4,2 milyona ulaştı.

Geçtiğimiz yıl Berlin Mercedes Arena’da SKT ve Koo Tigers arasında gerçekleştirilen final mücadelesi 36 milyon tekil izleyici tarafından izlenmişti. Nefes kesen mücadelelerle rüzgâr gibi geçen League of Legends Dünya Şampiyonası, 2014 istatistiklerini neredeyse ikiye katlayarak dünya çapında rekor izlenme rakamlarına ulaşmıştı. Turnuvanın final mücadelesi, 36 milyon LoL tutkununu ekran başında buluşturdu. Paris’ten Berlin’e uzanan League of Legends Dünya Şampiyonası, esporun dünyada gördüğü ilginin ne denli arttığını da ortaya koydu.

Final karşılaşmasının geçtiğimiz yıl tekil izleyici rakamı, 2014’te Sangam Stadı’nda gerçekleşen Samsung White – Royal Club maçının 27 milyonluk rekorunu da açık farkla geride bırakarak 36 milyona ulaştı. Final karşılaşmaları, tüm zamanların en yüksek toplam izlenme rakamına ulaşarak toplamda 360 milyon saat boyunca espor severleri ekran başında buluşturdu. 2014 Dünya Şampiyonası finalleri ise toplamda 194 milyon saat izlenmişti.

SK Telecom ile KOO Tigers arasında Berlin Mercedez-Benz Arena’da gerçekleşen 2015 final karşılaşması ise yine eş zamanlı olarak (izleyicilerin aynı anda izleme yaptığı en yüksek zaman diliminde) 14 milyon kişi tarafından takip edildi. Bu rakam 2014’te 11 milyon olarak kayıtlara geçmişti.

Günden güne gelişen espor eko-sistemi ışığında, bu çarpıcı izlenme rakamlarının 2016 Dünya Şampiyonası sonunda daha da artması bekleniyor.

tr.leagueoflegends.com/

Etiketler: » »
Share
2716 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?