logo

Lenovo’nun Türkiye’de Yatırımları Artarak Devam Edecek

mh_lenovo_turkiye_weijian_zhou

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou

Lenovo Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Weijian Zhou 28 Eylül 2016 tarihinde basın mensuplarıyla buluştu. Türkiye ile birlikte altı ülkenin yönetiminden sorumlu olan Zhou, Türkiye’ye çok önem verdiklerini ve burada potansiyel gördüklerini söyledi  Lenovo bundan sonrası için Türkiye’deki yatırımlarını arttırarak devam ettirmeyi planlıyor.

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, Türkiye ile ilgili hedeflerini açıklarken “Türkiye ile birlikte altı ülkeden sorumluyum. Ama bu  ülkeler içerisinde Türkiye’nin öneminin çok büyük ve stratejik olduğunu biliyorum. Lenovo Türkiye Genel Müdürü olarak göreve geldikten sonra sadece PC’de değil tüm segmentlerde bizi birinciliğe taşıyacak stratejilerimizi uygulamaya koyduk. Her alanda atılımlar yaptık. Özellikler Akıllı Telefon kategorisi bizim için önemliydi ve kısa sürede başarılı sonuçlar aldık. 5000 mAh bataryalı P serisi gibi doğru modellere odaklanarak perakendede 3’üncülüğe yükseldik. Tüketicileri çok iyi anlayarak onların tercih ettikleri ürünleri onlarla buluşturduk. Türkiye’ye güveniyoruz ve buradaki potansiyeli görüyoruz dolayısıyla yatırımlarımız artarak devam edecek. Ürünlerimizi kategorize etmeden her ürünün her kullanıcıya uygun olabileceğini gördük. Bu nedenle ThinkPad’i perakendede tüm kullanıcılar için satışa sunduk. ThinkPad’in tüm dünyada en çok satan ürünümüz ve bize gurur veriyor” dedi.

Weijian Zhou, markanın dünyadaki gelişmeleri ile ilgili olarak  “Lenovo artık inovatif ürünleriyle dünyada sadece PC alanında değil teknolojinin birçok alanında liderlik yapıyor. Bu yılın Fortune 500 listesinde 29 sıra yükselişle birlikte 202. sırada yer alan Lenovo oyun alanını her geçen gün genişletiyor. Artık tüm dünyada yüksek kaliteli, güvenli ürün portföyümüzle PC, iş istasyonu, sunucu, depolama, networking, mobil ürün ailesi ve Moto dahil olmak üzere akıllı telefonlar, tablet ve uygulamalar alanlarında hizmet veriyoruz. Lenovo’da ABD, Çin, Japonya ve Brezilya’daki merkezlerimizle birlikte tüm dünyadaki AR-GE kaynaklarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. İnovasyon alandaki yatırımlarımız ürünlerimizi farklılaştırıyor. 2015/16 finansal yılında Lenovo globalde AR-GE’ye yaklaşık 1.5 milyar USD yatırım yaptı ve bu grup gelirinin yaklaşık %3.3’üne denk geliyor. Lenovo dünyada, %21.1 ile PC pazarında lider, tablet bilgisayar ve x86 sunucu kategorisinde ise en büyük 3. tedarikçi konumunda. PC alanında vergi öncesi gelir marjında yıldan yıla yarım puan yükseldik ve pazar payımız ile karlılığımız tüm bölgelerde arttı. TABLET pazarında 14 puan büyüdük ve 3.’lük pozisyonumuza geri döndük. PC + Tablet segmentinde globalde %15.5 payla açık ara birinciyiz” dedi.

PC’de güzel sonuçlar almaya devam edeceğiz

“ ‘Koru ve Atak Et’ stratejimiz Lenovo’nun geleceğini olumlu biçimde şekillendiriyor. Gelecek yılda güçlü marjlarımızı koruyarak PC’de iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz” diyen Weijian Zhou şirketin gelişimiyle ilgili olarak “Lenovo, eşsiz ve etkili iş modelini geliştirmeye devam ediyor. Hibrid üretim modelimizle müşterilerimizin isteklerine cevap verme konusunda elde ettiğimiz esneklik bize büyük bir avantaj sağlıyor. Lenovo bugün her zamankinden daha büyük. Bu çok alanlı şirketi daha iyi yönetmek ve büyütmek için bu finansal yılın başında globalde olduğu üzere yeni organizasyon yapımızı oluşturduk. Bu yeni yapımızla son kullanıcıyla ulaşan cihazlarda yakaladığımız başarıyı bulut sistemleri ve altyapıda uygulamamızı sağlayacak, dengeli bir ürün + bulut bilişim yapısı kurmamıza yarayacak. 3 ana bölümümüz bulunuyor:

– PC ve Akıllı Cihazlar İş Grubu: PC, tablet, ayrılabilir ürünler, gaming ve diğer akıllı cihazlar

– Veri Merkezi Grubu: Bu grubu yeniden adlandırarak ve önemli ortaklarımızla ilişkilerimizi geliştirerek daha hızlı, etkili hale geldik

– Mobil Ürünler Grubu: Akıllı telefonlara odaklanan bu grubun iki alt grubu bulunuyor: Çin’e odaklanan ve dünyanın en büyük pazarını yeniden yapılandıran grup ile gelişmekte olan ülkelere ve gelişmiş pazarlardaki hızlı büyümemize odaklanan grup.

www.lenovo.com.tr

Etiketler: »
Share
2289 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?