logo

Mauritius Adası’nda Farklı Bir Tatil Kaçamağı

mh_mauritus

Doğal ortamı bozulmamış bir plajda güneşlenmek, tropik bir lagünün sıcak sularında yelken yapmak, açık denizlerde balığa çıkmak, mercanlar eşliğinde dalış yapmak, geleneksel pazarlardan ve özel butiklerden alışveriş yapmak, zarif bir restoranda güzel ve romantik yemekler yemek veya dünyanın en güzel adalarından birinde her şeyden uzakta dinlenmek. İşte Mauritius’un tatil kaçamağı yapmak isteyenlere sunduğu güzellikler.

Güney Yarımküre’de, Hint Okyanusu’nda bulunan Mauritius Adası, 12 ay boyunca tropikal iklimin etkisinde olması ile bütün bir sene boyunca yaz tatili yapmak isteyenlere egzotik bir ortam sunuyor. Türk vatandaşları için vize uygulamayan ada son dakika tatil planı yapanlar için de büyük kolaylık sağlıyor. Son zamanların popüler balayı destinasyonları arasında dikkat çeken Mauritius, çok fazla ve farklı aktivite seçeneği ile aslında herkese uygun bir tatil alternatifi sunuyor.

Mauritius, güzel manzarasıyla gözlere hitap ettiği gibi aynı zamanda farklı damak zevklerine hitap eden mutfağı ile de ayrı bir cennet. Tarih boyunca pek çok ülke kültüründen etkilenmiş olan zengin mutfağı, Fransa, Hindistan, Çin ve Afrika lezzetlerinin en iyi örneklerini sunuyor. Ahtapottan ıstakoza, geyik etinden dana etine kadar pek çok seçenek sunan ada mutfağı, yoğun baharatlı lezzetleri ile fark yaratıyor. Domates ve soğan ile pişirilen Rougaille ve acı sosla servis edilen tatlı su ıstakozu Camaron ülkenin en önemli tatlarını oluşturuyor. Ayrıca Hint kekleri ve Afrika’ya özgü şekerlemeler de ülkede dikkat çeken diğer lezzetlerden.

Deniz sevenler için ideal sıcaklık ve derinlikteki kumsalları, tropik meyveleri ve şeker kamışından yapılan taze içkileri ve oldukça yoğun yaşanan gece hayatı ile Mauritius, genç ve dinamik çiftler için ideal tatil adresi olma özelliği taşıyor. Grand Bay adı verilen bölge, restoran bar ve diskoları ile ziyaret etmeye değer bir alan olarak göze çarpıyor. Mükemmel golf sahaları, içinde 500 tür bitki, ağaç ve dev zambaklar bulunan Pampelmousses Botanik Bahçeleri, ayrıca Pereybere bölgesinde alışveriş imkânı, Balaclava bölgesinde ise gezilebilecek tarihi ve kültürel öğeler de bulunuyor.

Türkiye’den Mauritius’a ulaşım Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Dilerseniz gidiş ya da dönüşünüzde Dubai’de konaklayabilir, şehrin büyüleyici atmosferini keşfedebilirsiniz. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 1.090 Dolar, Business Class biletler ise vergiler dâhil 3.315 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Mauritius’ta yapmadan dönmeyin

– Denizaltı motorlarına binin, denizin tüm güzelliklerini, rengârenk deniz altı dünyasını, değişik deniz canlılarını keşfedin, kristal sularda balıkları ve renkli resifleri izleyin. Bu gezinti sırasında harika fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz.

– 300 yıllık geçmişi ile Dünya’nın 3. büyük botanik bahçesi olan “The Royal Botanic Gardens of Pamplemousses”u ziyaret edin nilüfer havuzlarını görün. Adaya özgü rengârenk kuşları izleyin.

– Mauritius’un yerel dansı Sega performansını izleyin.

– Mercan resifleri, deniz canlılarını şnorkelle dalarak keşfedin.

– Mauritius’un doğusundaki bir ada olan “Ile aux Cerfs”e gidin. Sahilde uzun yürüyüşler yapın.

– Mahebourg’da Deniz Müzesi’ni, Fransız koloni döneminden kalan Eureka Malikânesi, Blue Penny Müzesi, Hint Halk Müzesi, Frederik Hendrik Müzesi, Ulusal Tarih Müzesi gibi adada gezebileceğiniz başlıca tarih ve sanat noktalarını görün.

– Adanın ünlü romu ve şekerini tatmak için Sugar Museum’u ziyaret edin.

– Hinduların en kutsal mekânlarından biri olan Grand Bassin Krater Gölü’nü görün.

– Yerel satıcılardan geleneksel Mauritius el işleri, model gemileri, tahta oymalar, tekstil ürünleri, elbiseler, yapraklardan yapılmış çeşitli sepetler ve el çantaları ile cam eşyalar almayı unutmayın.

– Uygun fiyatlı ve lüks katamaranlarla ada etrafında yapacağınız turun keyfini çıkarın. Eşsiz ve heyecan verici katamaran gezileriyle bölgenin meşhur adaları olan Flat Adası, Gabriel Adası ve Benitier Adası’nı görme şansınız bulacaksınız.

– Kaldığınız otelde spa varsa, tatilinizi en az günde üç saatten iki günlük terapi yapacak şekilde planlayın.

– Dilerseniz, Mauritius’da resmi olarak evlenebilirsiniz

Etiketler:
Share
3967 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+4 = ?