logo

Mercedes-Benz GLC Coupé Türkiye’de

mh_mercedes_benz_glc_goupe

Mercedes-Benz ürün gamında orta boy SUV olarak konumlandırılan GLC Coupé Türkiye’de satışa sunuldu.

Yeni GLC Coupé, tasarımıyla olduğu kadar boyutlarıyla da SUV işlevselliğini coupé çekiciliğiyle harmanlıyor. 4,73 metre uzunluğa ve 1,60 metre yüksekliğe sahip olan GLC Coupé 2,87 metrelik dingil mesafesiyle son derece dinamik ve çekici bir tasarıma sahip. Böylece GLC Coupé, aynı platformu ve teknik yapıyı paylaştığı GLC’den 8 cm kadar daha uzun ve yaklaşık 4 cm kadar daha alçak boyutlarıyla daha dinamik ve özgün bir silüet sergiliyor. Mercedes-Benz coupé modellerine özgü yatay çıtalı elmas görünümlü ön ızgara ve eğimli tavan çizgisi yeni GLC Coupé’ye özel bir karakter kazandırıyor. Bunun dışında A sütununun eğimi ve devamında keskin eğimle arkaya doğru alçalarak arka kısımla bütünleşen tavan çizgisi de GLC Coupé’nin farklı karakterini vurguluyor. Etkin aerodinamik yapı sayesinde arka cama hava akımı ulaşmadığından arka cam sileceğine gerek duyulmuyor.

Spor programı: DYNAMIC BODY CONTROL veya AIR BODY CONTROL

Yeni GLC Coupé standart olarak bünyesinde ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ ve INDIVIDUAL olmak üzere beş farklı sürüş programı bulunan sürüş karakteri seçim fonksiyonu DYNAMIC SELECT’e sahip. Bunun dışında çelik yaylı ve sertliği seçilebilen amortisörlere sahip sportif karakterli süspansiyon sistemi DYNAMIC BODY CONTROL da alternatif olarak sunuluyor. Sürücü bu sistemde de DYNAMIC SELECT ile sürüş tarzına uygun sürüş modunu seçebiliyor.

Yüksek verimlilik seviyesini beraberinde getiren detaylar

Yeni GLC Coupé sadece tasarımıyla değil aerodinamik yapısıyla da dikkat çekiyor. Gövdenin aerodinamik hatları kadar; radyatör ve far çevresindeki açıklıkların kapanması, radyatör panjuru veya hava akımını optimize eden gövde altı kaplamaları gibi detay çözümler, üstün aerodinamik yapının ve 0,31’lik hava sürtünme katsayısının elde edilmesini sağlıyor.

Yolculara geniş bir yaşam alanı ve geniş bir bagaj sunan boyutlarla zengin donanım seviyesine rağmen 1.710 kg’lık ağırlıkla GLC 250 4MATIC Coupé sınıfının en iyi ağırlık değerine imza atıyor. Söz konusu düşük ağırlığın elde edilmesinde ise gövdede kullanılan alüminyum ve çelik karışımını hafif yapı prensibi çok önemli bir rol üstleniyor. Benzer hafif yapı prensibi yürüyen aksamda da kullanılırken, söz konusu hafif yürüyen aksam yol konforuna olumlu etki ediyor.

Ailenin en güçlüsü Mercedes-AMG de dahil 8 farklı motor seçeneği

Yeni Mercedes-Benz GLC Coupé; dört dizel, dört benzinli, bir prizden şarj edilebilen hibrit ve ailenin en güçlü versiyonu olan Mercedes-AMG olmak üzere toplam sekiz farklı motor seçeneğiyle sunuluyor.

 

Motor seçenekleri ve özellikleri

GLC 220 d

4MATIC Coupé

GLC 250 d

4MATIC Coupé

GLC 250 4MATIC Coupé
Güç PS (kW) 170 (125) 204 (150) 211 (155)
Tork Nm 400 500 350
Yakıt tüketimi lt/100 km 5,0 5,0 7,0
CO2 (km başına) 131 g 131 g 159 g
0-100 km/sa hızlanma 8,3 sn 7,6 sn 7,3 sn
Maksimum hız km/sa 210 222 222

 

Mercedes-Benz GLC 350 e 4MATIC Coupé ile atak sürüş özelliklerini düşük tüketimi ve emisyon değerleriyle bir arada sunan, 2.0 litre hacminde benzinli motor ile elektrik motorunu bir arada kullanan bir prizden şarj edilebilen hibrit versiyon da sunuluyor. 320 PS (235 kW) toplam sistem gücüyle 235 km/sa maksimum hıza ulaşan sportif karakterli SUV 59-64 g CO2/km karma emisyon değeriyle sınıfının en iyi değerine imza atıyor. 30 km menzile kadar sadece elektrik enerjisiyle ve bununla birlikte sıfır emisyonla yol alabilen elektrikli model, Boost özelliğiyle gerektiğinde 5,9 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor.

Tercihini dinamizmden yana kullanmak isteyen hızlı coupé tutkunları için Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé en uygun alternatif olarak öne çıkıyor. Ailenin güçlü versiyonu son derece dinamik bir tasarım ve cazip ekipman seviyesiyle göze hitap ederken 367 PS (270 kW) güce sahip V6 silindirli çift turbo beslemeli motor GLC Coupé’yi sadece 5 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırarak mükemmel asfalt performansı sunuyor.

Her ne kadar ilk bakışta tamamen farklı gibi görünseler de 8 motor seçeneğinin her biri yüksek yakıt verimliliği sunuyor ve Euro6 egzoz emisyon normlarını yerine getiriyor. Türkiye’de sunulan motor seçeneklerinin tamamı dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ile donatılırken, prizden şarj edilebilen hibrit versiyon hariç tüm motor seçeneklerinde dokuz ileri oranlı otomatik şanzıman 9G-TRONIC kullanılıyor. GLC 350 e 4MATIC Coupé’de ise hibrit sistemin gereksinimleri doğrultusunda optimize edilen 7G-TRONIC PLUS kullanılıyor.

Modern sürüş yardımcı sistemleri, yaktı verimliliği ve sportif bir tasarım gibi özelliklerle öne çıkan yeni Mercedes-Benz GLC Coupé 265.700 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor.

Etiketler: » »
Share
5606 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+4 = ?