logo

Microsoft Türkiye’den Gelenekselleşen “Microsoft İş Ortakları Ödül Töreni”

mh_microsoft_turkiye_isortaklari_odul

Microsoft Türkiye, bu yıl 23 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiği geleneksel “Microsoft İş Ortakları Ödül Töreni”nde iş ortaklarıyla bir araya geldi. 17 farklı kategoride ödül alan iş ortakları, ödüllerini Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu’nun elinden aldı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Microsoft’un hızlı ve başarılı bir yıl geçirdiğini kaydederek “Bu yıl, iş ortaklarımızın gücünü, enerjisini ve potansiyelini hissettiğimiz bir sene oldu. Gün geçtikçe güçlenen ve zenginleşen iş ortaklarımızla bu sene cesur atılımlar yaptık. Önce Mobil Önce Bulut stratejimiz kapsamında bir dizi farklı ve yeni ürün sunduk. Windows 10 ile bilişim ekosisteminde yeni bir sayfa açtık. Office 2016, Dynamics CRM ve Azure ile bulutta başarı hikayeleri yarattık. Tüm bu çabalarımız ve emeklerimiz sayesinde de geçtiğimiz sene yüzde 8,5’lik bir büyümeye imza attık” dedi. Microsoft Türkiye’nin iş ortaklarının Microsoft’un global ekosisteminde de adından söz ettirdiğine vurgu yapan Kansu “İş ortaklarımızla olan birlikteliğimizin gücü, Microsoft’un, Türkiye’de sadece finansal anlamda değil müşteri ve iş ortakları memnuniyeti gibi kritik alanlarda da başarılı olduğunu ve bu sayede bugün sektörün lideri olduğunu kanıtlıyor. Nitekim KOBİ segmentinde hizmet veren iş ortağı sayımıza baktığımızda 2014’te Hindistan ile başa baş giderken, Güney Afrika’yı yüzde 15, Çin’i yüzde 40 geçtiğimizi görmek bizi gururlandırıyor.” Kansu “İster global erişim, ister uluslarası öngörü ve deneyim olsun, siz iş ortaklarımızı aradığı ve ihtiyaç duyduğu bilgi, çözüm ve yeni fırsatlarla buluşturmaya; sizlerin desteği ile ekosistemimizi daha parlak ve güçlü bir geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Buluta çıkan kazanıyor

Murat Kansu, Microsoft olarak yaptıkları araştırmada bulutta çalışan iş ortaklarının gelirlerini artırdıklarını dikkat çekti. Kansu “Bir grup şirket, işinin yüzde 50’sinden fazlasını bulutta yaparken, diğerleri yapmıyordu. İşlerinin yüzde 50’sinden fazlasını bulutta yapan iş ortakları, müşteri artışını yüzde 1,3 oranında daha fazla gerçekleştiriyor. Diğer yandan gelirlerini yüzde 1,4 oranında fazla büyütürken; karlarını iş ortağı ekosisteminin geri kalanından 1,5 kat daha fazla artırıyorlar. Diğer bir saptamamız ise, işlerinin yüzde 50’sinden fazlasını bulutta gerçekleştiren iş ortaklarının karlılık değerleri yüzde 5-14 olurken, geri kalanların karlılık değerleri ise yüzde 2-4 arasında kalıyor” dedi.

İş Ortakları Ödüllerine Kavuştu

Microsoft Türkiye’den 17 farklı kategoride ödül alan iş ortakları şöyle sıralandı:

Bulut Üretkenlik: Peakup

Bulut İş Süreçleri: Veripark

Bulut ve Veri Platformu: Adeo

Windows 10 ve Cihazlar: Casper Bilgisayar

Yazılım Geliştirici: Motiwe

Bulut Kamu Çözümleri: Ankaref

Hosting: Doruknet

En İyi Müşteri Memnuniyeti Sağlayan İş Ortakları: Bilgi Birikim Sistemleri ve Aeris

Lisanslama Çözümleri Sağlayıcısı: Netaş

Bulut Kanalı Geliştiren Distribütörü: Logosoft

Bulut Odaklı Lisanslama Danışmanlığı: Intera Bilişim

Bulut Odaklı KOBİ İş Ortağı: Makronet

Servis İşbirliği: Maarifa

ERP: Pargesoft

Cihaz ve Yazılım Distribütörü: Arena

Bulut Tüketici Yazılımları: Vatan

Tüketici Cihazları: Teknosa

Etiketler: » »
Share
3309 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?