logo

Microsoft, Yazılım Girişimcilerine Büyük Destek Veriyor

mh_microsoft_cavit_yantacMicrosoft, tüm dünyada yazılım girişimcilerini destekleyen BizSpark ve BizSpark Plus programıyla yazılımcı ekosistemini geliştiriyor. 5 yıldan küçük ve yıllık 250 bin doların altında ciroya sahip yazılım sektörü start-up’larının dahil olabildiği BizSpark programıyla kuluçka aşaması veya başlangıç aşamasındaki girişimler yalnızca maliyet avantajı elde etmekle kalmıyor, Microsoft mentorluğunda büyüyor.

Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, Türkiye’nin genç nüfusunun yazılım sektörü için iyi bir potansiyel oluşturduğuna ancak desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Yantaç, Türkiye’de uzun yıllardır faaliyet gösteren lider bir teknoloji şirketi olarak genç yazılım girişimcilerine çok ciddi olanaklar sunduklarını belirtti. Yantaç “Yazılım girişimcisinin maliyet, teknoloji desteği, pazarlama, pazar gibi pek çok konuda desteğe ihtiyacı bulunuyor. Biz aralarında TEB Girişim Evi, İTÜ Arıteknokent, Girişim Fabrikası, E-tohum, StartersHub’ında olduğu destekçi iş ortaklarımızla birlikte yazılım girişimcisinin desteklenmesini kurumsal bir programla sürdürüyoruz. BizSpark ve BizSpark Plus programı, yazılım girişimcisine Microsoft’un uzmanlığı ve desteğinden ücretsiz yararlanma fırsatı sunuyor” dedi. Programa üye şirketlerin Microsoft’un altyapısını ücretsiz kullanarak maliyet avantajı elde etmelerinin yanında yazılımcılar açısından önemli bir avantaj sunduğunu ifade eden Yantaç “Microsoft’un program kapsamında kullanıma sunduğu Visual Studio ve Azure ürünlerini yazılımcılar tüm platformlarda kullanabiliyor. Bu da onlar için büyük bir olanak. Biz tüm yazılımcı ve uygulama geliştirmecileri, Microsoft platformuna bekliyoruz. Türkiye’de uzun yıllar bulunan ofisimizin sağladığı tüm birikimi yazılım girişimcileriyle paylaşıyoruz. Şu anda bini aşkın start up şirketiyle bu süreçte beraber ilerliyoruz. Yaratıcı fikirlerin desteklenmesiyle sadece girişimcilerin değil tüm sektörün gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Küçük girişimcilere 120 bin dolarlık büyük destek

Yazılım sektöründeki girişimcilerin ilk kuluçka dönemlerinde başarılarına katkı sağlamak amacıyla tasarlanmış küresel bir program olan Microsoft BizSpark ve BizSpark Plus, yaratıcı fikirlere destek sunuyor.

Microsoft, BizSpark Plus programı kapsamında, BizSpark üyelerine sağlanan tüm fırsatların yanı sıra yıllık 120 bin dolar tutarında bulut platformu Azure’un kullanım hakkını ücretsiz veriyor. BizSpark programı, maksimum beş yaşında olan ve şirketleşmiş girişimcilerin üç yıl boyunca, Microsoft’un uygulama geliştirme platformu olan Visual Studio ve farklı Microsoft teknolojilerini ücretsiz kullanım hakkı sunan MSDN (Microsoft Software Developer Network) üyeliğini kullanmasını sağlıyor. BizSpark üyeleri MSDN kapsamında ayrıca aylık 150 dolarlık bir Microsoft Azure Bulut Platformu’nu kullanma hakkına sahip oluyor. Üç yıl boyunca gelişim gösteren ve yıllık cirosu 1 milyon dolara kadar olan şirketler, potansiyelleri ve Microsoft Azure’u kullanma kapasiteleri göz önüne alınarak bir üst destek programı olan BizSpark Plus’a dahil ediliyor. Bir yıl süren bu programda, şirketler aylık 10 bin dolara dek ücretsiz Microsoft Azure bulut bilgi işlem platformunu kullanma hakkına sahip oluyor, yıllık toplam 120 bindolarlık ücretsiz kullanım hakkı kazanıyor.

Girişimciler, Microsoft BizSpark programına http://www.microsoft.com/bizspark adresindeki formu doldurarak başvurabiliyor.

Etiketler: » » »
Share
2112 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?