logo

“Mini Maker Faire İstanbul” Kapılarını Açtı

mh_mini_maker_faire

GelecekHane koordinasyonuyla gerçekleşen yaratıcılık ve üreticilik şöleni Mini Maker Faire İstanbul, 10 Ekim günü kapılarını açtı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinlik, aileleri, çocukları, gençleri kısacası 7’den 70’e çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Üreten ve icat geliştiren Maker’ların bir araya geldiği ve projelerini sergilediği Mini Maker Faire İstanbul’un en dikkat çekici icatlarından bazıları Pankek Robotu, Elektronik Yapboz, Müzik Halısı, Su Piyanosu ve Kinetik Örtü oldu. Türkiye’de ilk kez gerçekleşen drone yarışı ve model arabalarla yapılan drift gösterileri ise hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından büyük ilgi gördü. Etkinlikte gerçekleştirilen Kodlama Atölyesi’yle de down sendromlu bir öğrenci grubuna kodlamaya giriş eğitimi verildi.

11 Ekim Pazar günü de devam eden olan Mini Maker Faire İstanbul, icat meraklılarını 10.00-18.00 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü içerisindeki Enerji Müzesi’nde ağırladı.

Etiketler: » » »
Share
2077 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?