logo

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor

mh_microsoft_minik_parmaklar

Tüm dünyada “Hour of Code” olarak bilinen, Türkiye’de “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” girişimi olarak yankı bulan etkinliğin bu yılki ilk etabı 14-15 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul’daki Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleşiyor.

“Kod Yazma” eğitiminin yanı sıra birbirinden eğlenceli sürprizlerin de yer alacağı etkinliğe 7-12 yaş arasındaki çocuklar ebeveynleri ile birlikte ücretsiz olarak katılabilecek. Eğitime katılmak isteyenlerin mutlaka www.acikakademi.com adresinden kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Çocuklar teknolojiyi tüketmeyecek, bilgisayarda “üretecek”

Microsoft Türkiye, geleceği bugünden inşa etmek amacıyla minik parmaklara dokunmaya devam ediyor. Teknolojinin her geçen gün insan hayatında daha fazla yer edindiği ve özellikle çocukların vakitlerinin büyük bölümünü bilgisayar ve telefon karşısında geçirdiği dijital bir çağda Microsoft, çocukların uygulama yazmayı öğrenerek “bilgisayarda üretimine” destek oluyor.

“Hour of Code” kapsamında, Microsoft Student Partner programında gönüllü üniversite öğrencilerinden destek alan Microsoft Türkiye, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmek, onları programcılık ile tanıştırarak kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedefliyor. Microsoft Student Partner’ın eğitmenleri Kodu platformu üzerinde çocuklara ilk eğitimlerini Microsoft Türkiye ofisinde vermeye devam ediyor.

Kod yazmayı öğrenmek, analitik düşüncenin yanı sıra çocukların neden-sonuç ilişkisi hakkında da bilinçlenmesine yardımcı oluyor. Microsoft Türkiye,  çok eğlenceli ve basit programlar ile kendi uygulamalarını yazıp, oyunlarını geliştirebilecekleri “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” etkinliğinde uygulama yazmaya meraklı minik parmakları Türkiye ofisine bekliyor.

Açık Akademi’den eğitimlere devam…

Microsoft’un geliştirdiği ve çocukların programcılığı kolaylıkla öğrenmesi için tasarlanmış olan KODU ve Techdevelop eğitimleri Açık Akademi web sitesinden ücretsiz ve Türkçe olarak istenildiği zaman alınabiliyor. Böylece çocuklar, istedikleri zaman eğitim almaya, bilgilerini geliştirmeye devam edebiliyor.

Hour of Code etkinliğine kayıtlar www.acikakademi.com adresi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Etiketler: » » » » »
Share
2605 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?