logo

Mobil Alışveriş Artıyor

mh_hepsiburadacom_gorsel

Hepsiburada.com, açıkladığı verilerle mobil alışverişte yaşanan önemli artışı gözler önüne seriyor. Mobil ticaret dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün yaygınlaşıyor. Hepsiburada.com’un verilerine göre tüketiciler özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde online alışverişlerini mobil uygulama ve mobil site üzerinden yapmayı tercih ediyor.

Hepsiburada.com’un mobil uygulaması 3 milyon kez indirildi

Hepsiburada.com’da mobil alışveriş trendi her ay bir önceki aya göre yükseliş gösterirken, özellikle hafta sonlarında internet sitesi üzerinden yapılan alışverişler ile yarışmaya başladı. Bazı günlerde mobil alışverişin, internet sitesi üzerinden yapılan alışverişleri geride bırakması dikkat çekti. Hepsiburada.com’un mobil uygulamaları tüketicilerin yoğun ilgisiyle 3 milyon kez indirildi ve en fazla indirilen alışveriş uygulamaları listesinde zirveye ulaştı. Son bir yılda hepsiburada.com’un mobil uygulamaları ve mobil sitesindeki ziyaret trafiği ise 2,5 katına çıktı. Gelinen son noktada hafta sonu ve tatil günlerinde hepsiburada.com trafiğinin %62’si, siparişlerin ise %51’i mobil sitesi ve mobil uygulaması üzerinden gerçekleşiyor.

Monitise’nin araştırmasında 1 numara oldu

Hepsiburada.com’un başarılı mobil uygulamaları, Monitise şirketinin Digital Age dergisi için yaptığı e-ticaret araştırmasında da 1 numara oldu. Araştırmada iPhone ve Android uygulamalarının kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüzü toplam puanlarında, mobilde başarılı online alışveriş siteleri arasında hepsiburada.com zirvede yer aldı.

En çok süpermarket ürünleri satıyor

Hepsiburada.com’un mobil uygulaması ve mobil sitesi üzerinden en çok satılan ürünler ise süpermarket ürünleri; yapı market, bahçe ürünleri; kozmetik ve kişisel bakım ürünleri; spor outdoor ürünleri ve telefonlar olarak sıralanıyor.

En çok mobil alışverişin yapıldığı ilk üç il, İstanbul (%36), Ankara (%21) ve İzmir (%10) olurken, tüketicilerin mobil alışveriş işlemleri, öğlen 12.00-14.00 saatleri arasında ve akşam 21.00-23.00 saatleri arasında yoğunlaşıyor.

Mobil alışverişe özel fırsatlar ve yenilikler

Tüketicilere her hafta sonu cuma günleri yalnızca mobil uygulamalarda geçerli fırsatlar sunan hepsiburada.com, kampanyaların yanı sıra ses ile arama, kişiye özel push bildirim mesajı gönderimi gibi cihaz özellikleri kullanarak satın alma deneyimini zenginleştiriyor. Kullanıcılar ayrıca fiziksel mağazalarda hepsiburada.com uygulamasını kullanarak fiyat karşılaştırma, ürün hakkında bilgi edinme gibi özelliklerinden yararlanabiliyor.

Hızlı performansı ile kullanıcıların kolay alışveriş beklentilerini karşılayan hepsiburada.com’un mobil uygulamaları pek çok yenilik de sunuyor. Kullanıcıların önceki tercihlerine göre ürün önerileri, tek tıkla güvenli alışveriş, kredi kartı, 3d secure, kapıda ödeme gibi farklı ödeme seçenekleri, pazar yeri platformunun avantajlarından faydalanabilme, üye olmadan alışveriş ve aynı gün teslimat hepsiburada.com’un mobil alışverişte sunduğu yeniliklerinden yalnızca bazıları…

www.hepsiburada.com

Etiketler: » »
Share
2335 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?