logo

Mobil Hız Rekabetinde Türk Telekom Atağa Kalktı

mh_turk_telekom_korea_telecom

Korea Telecom CEO’su Chang-Gyu Hwang, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan

Türk Telekom, Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) GiGA LTE teknolojisini Türkiye’deki müşterilerine sunan ilk operatör olmak üzere telekomünikasyon şirketlerinden olan Korea Telecom ile işbirliği yaptığını duyurdu. Dünyada ilk kez Korea Telecom tarafından Güney Kore’de kullanıma sunulan GiGA LTE teknolojisi, 4.5G hizmetiyle Wi-Fi bağlantısını bir araya getirerek mobil cihazlarda saniyede 1 gigabit hıza ulaşılmasını mümkün kılacak.

Türk Telekom ile Korea Telecom arasında düzenlenen imza töreni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar V. Dr. Özkan Poyraz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Kurul Üyesi Figen Kılıç, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ve Korea Telecom CEO’su Chang-Gyu Hwang’ın katılımıyla, Korea Telecom’un MWC’deki standında gerçekleştirildi.

Mobil İletişimde “Dünya Süper Ligine”

Türkiye’yi daha hızlı, daha yüksek kapasiteye sahip, daha akıllı mobil şebekelerle tanıştıracak 4.5G hizmetlerinin başlamasına sadece 1 ay kadar zaman kaldığını hatırlatan Türk Telekom CEO’su Rami Aslan “4.5G’de en iyi hizmeti sunmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Mobil yatırımlarımızda yalnızca 4.5G’nin temelini oluşturan fiber altyapıya odaklanmakla kalmıyor, bu hizmeti en iyi şekilde tüketicilerle buluşturacak üst yapıya da yatırım yapıyoruz. Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştirme hedefimize paralel olarak, Türkiye’yi 5G deneyiminin bir adım öncesi olarak tanımlanan 4.5G ile tanıştırmaya hazırız. 1800 MHz frekansında en yüksek kapasiteye sahip olmamız ve geniş fiber altyapımız sayesinde 4.5G’de en yüksek kapasiteyi sunmaya hazırız. Ayrıca, bu teknoloji ile en yüksek hız deneyimini de sunarak, müşterilerimizi 5G’ye hazırlayacağız” dedi. Bu sözlerini yerine getirmek için dünya devleriyle işbirlikleri yaptıklarını söyleyen Aslan, Türk Telekom ve Korea Telecom arasında yapılan anlaşmanın Türkiye’yi mobil iletişimde “dünya süper ligine” taşıyacağını belirtti. Korea Telecom ile yaptıkları anlaşmayla dünyanın en hızlı mobil internet teknolojisini Güney Kore’den Türkiye’ye taşımaya hazırlandıklarını ifade eden AslanKorea Telecom ile imzaladığımız anlaşmayla Türkiye’de mobil kullanıcılara saniyede 1 gigabit hızında bağlanma olanağı sağlayacak mobil teknolojiyi Türkiye’ye taşıyoruz. Bu hız, bugüne dek bir mobil cihaz üzerinde ulaşılabilen en yüksek hız. Türkiye’yi bu hızla Türk Telekom tanıştıracak. Korea Telecom’un Güney Kore’de ‘internet’ akımını başlatmasından ilham alarak, Wi-Fi ve 4.5G teknolojilerini birleştirerek mobilde benzer deneyimi Türkiye’ye sunacağızdedi. Aslan, sundukları bu yeni gelişmiş mobil internet teknolojisinin entegrasyon stratejisinin sonuçlarından biri olduğunu söyleyerek Mobil, internet, telefon ve TV servislerini ‘Türk Telekom’ tek markası altında birleştirdik ve bu sayede bütünleşik hizmetin hız üzerindeki etkisini müşterilerimizin deneyimine sunmaya hazırızdedi.

 

Korea Telecom ile işbirliğinin kapsamı genişliyor

Türk Telekom ve Korea Telecom arasında kültür ve tarih olarak büyük benzerlikler olduğuna dikkat çeken Aslan Her iki şirket de ülkenin ilk telekomünikasyon altyapısının kurgulanmasını ve büyümesini üstlenen şirketler. Kurum kültürü ve tecrübe olarak pek çok ortak noktamız olan Korea Telecom ile stratejik işbirliğimiz farklı alanlarda da sürecek. Akıllı ev, akıllı şehir, büyük veri gibi konularda geleceği kurgulamak için birlikte çalışacağız. Antalya ve Karaman’da başlattığımız “akıllı şehir” yaklaşımının sağladığı yeni olanakları ve benzersiz kaynak tasarrufunu Türkiye’nin 81 iline yaymak için bilgi ve birikimlerimizin birlikteliğinden güç alacağız. Bundan sonra da Türk Telekom olarak Türkiye’nin dijital geleceği ve Türkiye’nin en yeni teknolojilere hızlı bir şekilde kavuşması için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin dijital geleceği için attığımız adımlara daha da hız vereceğizdedi.

 Türk Telekom, 5G teknolojisini tasarlayıp dünyanın hizmetine sunacak

Türk Telekom’un köklü geçmişi ve bilgi birikimiyle sadece bugünün değil, geleceğin teknolojilerini kurgulamanın sorumluluğunu üstlenerek sektöre liderlik ettiğinin altını çizen Aslan Türk Telekom olarak 5G özelinde yaptığımız çalışmalarla 5G’nin yol haritasının çizilmesine yönelik dünyada etkin rol oynuyoruz. 5G konusunda Avrupa Birliği’nin yol haritasını belirleyen uluslararası COMBO, CROWD ve MOTO Ar-Ge konsorsiyumlarında Türkiye’yi temsil eden tek Türk şirketiyiz. Grup şirketimiz Argela’nın 5G alanındaki çalışması ProgRAN sayesinde, dünyada 5G standartlarını belirleyen ana yapı olan Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü’ne üyesi olduk. Bu sayede sadece Türkiye için değil, dünya için 5G teknolojisinin standartlarını yazıyoruz” dedi.

 Korea Telecom CEO: Stratejik ortaklığımız bizi gelecekteki en ileri teknolojilere en hızlı şekilde ulaştıracak”

Türk Telekom ile yaptıkları işbirliğinin her iki şirket için de son derece verimli sonuçlar doğuracağını belirten Korea Telecom CEO’su Chang-Gyu Hwang, Türk Telekom ile karşılıklı faydaya yönelik uzun dönemli bir işbirliği hedeflediklerini ifade etti. Hwang Hem Korea Telecom hem de Türk Telekom kendi ülkelerinde 100 yılı aşkın süredir lider telekom operatörü. Bu tarihi anlaşma ile bu liderliğin en az 100 yıl daha süreceğine ve tüketicilerimize en iyi servisi sunmaya devam edeceğimize olan inancımızı pekiştirmekten mutluluk duyuyorum” dedi. GiGAtopia vizyonu sayesinde tüketicilere GiGA hızları sabit internet, mobil, Wi-Fi noktaları ve UHD TV kanalları üzerinden ulaştırdıklarını ifade eden Hwang “2018 Pyeong-Chang Kış Olimpiyatlarında dünyada ilk kez 5G hizmetini vereceğiz ve Türk Telekom’la olan bu stratejik ortaklığımız bunun gibi pek çok vizyoner alanı da kapsayacak” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
2575 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?