logo

Modern Dişhekimliğinde Laserin Yeri

mh_sebnem_kocaoglu_sunum_01

Amerikan Hastanesi’nin halka açık toplantıları kapsamında 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 13.00’de düzenlenen “Modern Dişhekimliğinde Laserin Yeri” konulu sunum Diş hekimi Şebnem Kocaoğlu tarafından gerçekleştirildi. Diş Hekimliğinde laserin kullanım alanları ve gülüş tasarımı yaparken sert doku ve yumuşak doku laserinden nasıl yararlanıldığını anlatan Şebnem Kocaoğlu mesleğinde de 25. yılını kutluyor ve başta Estetik Diş hekimliği Derneği olmak üzere birçok laser derneğinin de üyesi.

Gülüş tasarımında pembe ile beyazın uyumuna da dikkat çeken Şebnem Kocaoğlu toplumumuzda yaygın olarak görülen dişeti hastalıklarının teşhis ve tedavisi hakkında da izleyicilere bilgi verdi. Gülüş tasarımı planlanırken dişetinin sağlıklı olmasının önemine de dikkat çeken Şebnem Kocaoğlu, dişeti sağlığının sağlanması ve korunmasında sert doku ve yumuşak doku laserinin kombine kullanımına dikkat çekti. Kliniğinde Erbium YAG ve Diode Laseri kullanan Kocaoğlu laserlerin kullanım alanları hakkında da bilgi verdi.

Kliniğinde estetik amaçlı dişeti düzenlemelerinde, dişeti ve periodontal hastalıkların tedavisinde, dişeti pigmentasyonunu gidermede, diş hassasiyetinin giderilmesinde, aft ve uçuk tedavisinde laseri kullandığını belirten Kocaoğlu ayrıca laser destekli diş çekimleri ve implant uygulamaları da yapıldığını belirtti. Özellikle çocuk hastalarda dentin çürüklerinin ve süt dişlerinin tedavisinde dişi uyuşturmadan laserle ağrısız diş tedavisi yapıldığını, bunun pedodontide (çocuk ağızdiş sağlığı ) önemli bir avantaj olduğunu belirtti.

Laserin kontakt ve nonkontakt özelliğinden faydalanarak dokuda hızlı bir iyileşme elde ettiklerini de belirten Kocaoğlu; laserin bu özelliğinden faydalanarak yara yerinin daha çabuk iyileşmesini sağladıklarını ve periodontal dokuları tedavi ettiklerini söyledi.

Güzel bir gülümsemenin sadece beyaz dişlerle değil aynı zamanda onlarla uyumlu olan sağlıklı dişetleri ile mümkün olduğunun altını çizen Şebnem Kocaoğlu laserin ablasyon etkisini kullanarak dişetlerinde kanamasız, ağrısız dişeti düzenlemeleri yaptıklarını da belirtti.

Toplantının moderatörü olan Amerikan hastanesinin eski cerrahlarından Prof. Dr. Turan Gürgen kendisine yağlı boya bir resminin kopyasını hediye etti.

Bilgi için: www.saglikligulumsemeler.com.tr

mh_sebnem_kocaoglu_sunum_02

Etiketler: » » » »
Share
3894 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+2 = ?