logo

MoneyGram ve Gönder- al Para Transferinde İşbirliği Yapıyor

jenerik_el_sıkisma_3

Yenilikçi para transfer hizmetlerini küresel düzeyde sunan MoneyGram, perakende fatura ödeme hizmet sağlayıcısı Gönder-al Ödeme Sistemleri Şirketi ile işbirliği kurdu. Bu sayede MoneyGram müşterilerine bankanın olmadığı yerlerde hizmet sunarak ulaşabilirliğini arttıracak. Şirket bu yenilikçi hizmeti Türkiye geneline yayacağını duyurdu.

MoneyGram Güneydoğu Avrupa ve Türkiye’den Sorumlu Bölge Direktörü Richard Meredith, Dünya Bankası verilerine göre Türkiye’de gerçekleşen para transferlerinin yaklaşık % 40’ının banka dışı sistemlerden gerçekleştiğini kaydetti. Gönder –al ile hayata geçen işbirliği sayesinde perakende noktalara daha kolay erişim sağlanacağı, müşterilere gerek kırsalda gerekse şehirde para alışverişi yapma imkanı sağlanarak hizmet içeriğinin genişletileceğini sözlerine ekledi.

Gönder- al fatura ödeme hizmetlerinin yanında aynı zamanda yurt dışı ve yurt içi para transferlerini yürütmek üzere BDDK’dan (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) lisans alan ilk bir kaç şirketten biri.

Yeni kanun sayesinde bankaların ve postanenin münhasıran kontrolünde olan para transferleri için yeni bir düzenleme yapılırken aynı zamanda, son on yılda gelişen kapı müşterilerine yönelik geniş hizmetler de hayata geçecek.

Gönder-Al’ın Başkanı Fazıl Taboğlu da MoneyGram ile işbirliği ve alınan lisans sayesinde verecekleri hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taboğlu “MoneyGram ile geçtiğimiz yıl sözleşme imzaladık. Bu kapsamda sistemlerimizi entegre ettik ve ürün portföyümüze para transferi hizmetlerini ekledik. Lisans bizim için bir dönüm noktası oldu” dedi.

Gönder-al lokasyonları halihazırda MoneyGram hizmeti veren Denizbank, KTB ve Bank Asya noktalarına ilave olacak. Bu sayede MoneyGram 1300 lokasyonda hizmet verecek.

Etiketler: » » » »
Share
3006 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?