logo

Netaş 50 Yaşında

Netaş CEO’su C. Müjdat Altay ve MFÖ

Netaş, büyük bir gururla ve coşkuyla 50. yıldönümünü kutladı. 6 Mayıs 2017 tarihinde Volkswagen Arena’da gerçekleşen kutlamada MFÖ, en sevilen şarkılarını Netaşlılar için söyledi. Kutlamaya Türkiye iş dünyasının liderleri, Netaş iş ortakları ve paydaşları, basının önde gelen isimleri, Netaş Yönetim Kurulu ve Netaş çalışanları katıldı. Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, kuruluşundan bu yana Türkiye’ye hep en yeni bilgi ve iletişim teknolojilerini sunan şirket olarak Netaş’ın son on yılda 10 kat büyüdüğünü ve çok büyük dönüşüm projelerine imza atmanın gururunu yaşadığını belirtti. Altay “Bugün hep birlikte büyük bir coşkuyla 50. yılını kutladığımız Netaş’ın bilgi ve iletişim sektörünün yanı sıra Türk ekonomisinin ve ArGe tarihinin de bir yansıması olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Türkiye’nin dijital dönüşümü için finans, telekom, sağlık, enerji, spor, eğitim, kamu, savunma gibi dikeylerde akıllı çözümler uyguladık. Dünya çapında iddialı projeleri başarıyla hayata geçirdik. Buradan kazandığımız bilgi ve birikimi yurt dışına taşıyarak gerçekleştirdiğimiz teknoloji ihracatından büyük gurur duyuyoruz. Bir dünya şirketi olmaya ve teknoloji alanında yeni ufuklar açmaya kararlıyız. Netaş’ta Türkiye’nin en yetenekli beyinlerinden oluşan, 700’ü aşkını ArGe’de olmak üzere yaklaşık 2000 çalışanımızla, süren projelerimiz ve güçlü iş ortaklarımızla, ülkemizi geleceğin bilişim ve dijital dönüşüm dünyasına en iyi şekilde hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Netaş 50 yıllık tarihinde birçok büyük projeye imza attı

Netaş, Türkiye’nin iletişim gereksinimini yerli üretimle karşılama hedefiyle, 1967 yılında kurulduğundan beri tam 50 yıldır, ulusal ve uluslararası pazarda, servis sağlayıcılara ve kurumlara uçtan uca katma değerli çözümler, sistem entegrasyonu ve teknoloji servisleri sağlıyor. Türkiye’nin dijital geleceğinin mimarı Netaş Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkılar sunan birçok büyük projede imzası olan bir şirket.

Türkiye’nin dijital dönüşümü için finans, telekom, sağlık, enerji, spor, eğitim, kamu, savunma gibi dikeylerde akıllı çözümler uygulayan Netaş, dünya çapında iddialı projeleri başarıyla hayata geçiriyor. Netaş’ın Türkiye’yi dijital dönüşüme entegre eden büyük projelerden biri Akıllı Stadyum projesi. Netaş Türkiye’nin ilk “akıllı stadyum” projesini TFF ile gerçekleştirdi ve bugüne dek 45 akıllı stadyum yaptı. Eğitimde Fatih projesini alan Netaş kendi fazımızı bitirdi. Eğitim dikeyinde dijital dönüşümü artırmak için Türkiye’nin önemli atılımı olan Akıllı Eğitim projesi kapsamında binlerce sınıfın dijital altyapısını yapılandırmaya devam eden Netaş, operatörlerle birlikte altyapıda çalışmaya devam ediyor. Netaş ayrıca, sağlıkta kamu özel girişimi ile yapılan hastane projelerinin alt yapısını hazırlıyor. Akıllı enerjide de varlık gösteren Netaş, tüm enerji sistemini buluttan kontrol eden bir yazılım yazdı. Netaş’ın çözümümü şu an birçok dağıtım şebekesinde kullanılıyor. Netaş, AFAD ile yürütülen AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi Projesi) kapsamında, bütünleşik afet yönetiminin tüm aşamalarını elektronik ortamda takip edip coğrafi bilgi sistemi tabanlı karar destek sistemi de oluşturdu. Diğer yandan Netaş, Adalet Bakanlığı’na bağlı bütün mahkeme salonlarını ve hüküm evlerini video konferansla donattı. Yeni İstanbul Havalimanının ilk altyapı projesini alan Netaş dünyanın en büyük havalimanını akıllı hale getiriyor. Netaş, yakın bir zaman önce, Netaş Siber Operasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Merkezde siber güvenlik operasyon hizmetleri (SOC), ağ operasyon hizmetleri (NOC), danışmanlık ve yönetilen hizmetler servislerini tek bir çatı altında sunuluyor.

Türkiye’nin kendi teknolojisini üreten, kullanan ve yurtdışına ihraç eden bir ülke konumuna geleceğine olan inancıyla Netaş, 50 yıldır, ‘Türkiye’nin yüksek teknolojide çözüm üreten ülke’ olma hedefi doğrultusundaki çalışmalara öncülük etmeye devam ediyor.

Etiketler: »
Share
2744 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?