logo

NetteArşiv, Şirketlerin Veri Saklama İşlemlerinde Hayatlarını Kolaylaştıracak

İşNet Genel Müdür Yardımcısı Aytül Sepetci

İşNet, her ölçekteki şirketin e-dönüşüm sürecine katkı sağlayan ürün ve çözümler geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İşNet, şirketlerin e-dönüşüm süreçlerinde işlerini kolaylaştıran çözümlerine bir yenisini daha ekledi. NetteArşiv adını taşıyan çözüm, oluşturulan defterler, beratlar ve GIB imzalı beratlar gibi muhafaza edilmesi gereken dosyaların tamamını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği dizin yapısında ve bulut teknolojisi ile saklayan sistemdir. NetteArşiv bir saklama platformu olmasının yanında platform içerisinde bulunan beyanname ve banka ekstresi ekleme özelliği sayesinde şirketlerin ilgili dönemdeki defter, berat, beyanname ve banka ekstrelerini karşılıklı olarak kontrol ederek ön denetimi gerçekleştirmektedir.

İşNet Genel Müdür Yardımcısı Aytül Sepetci, NetteArşiv sisteminin de devreye alınmasıyla birlikte İşNet olarak şirketleri hızlı dijital dönüşüm sürecine hazırlamak üzere tüm ürün ve hizmet yelpazesini oluşturduklarına dikkat çekiyor. Bu noktada hem altyapı hem platform hem de yazılım çözümlerini birlikte sunan şirket olma özelliğini yerine getirdiklerinin altını çiziyor. NetteArşiv sisteminin uygun maliyetli, hızlı, kaliteli, güvenilir yeni teknoloji çözümleri arasında yer aldığını belirten Sepetci ”Çözümümüz, şirketlerin kanunen saklaması gereken defterleri arşivlemesinin yanı sıra bu defterlerin Maliye Bakanlığı’nın istediği formatta oluşturulup oluşturulmadığının kontrolünü, muhasebe denetimlerinin yapılmasını; şirketin her türlü kıymetli/kritik belgelerinin saklanması ve arşivlenmesini; bu sayede de tüm veri kayıplarının önlenmesini sağlıyor” dedi.

NetteArşiv sistemi, yine İşNet’in bir başka e-dönüşüm çözümü olan LucaNet Kobi Ticari Yazılımı ile entegre çalışabiliyor. NetteArşiv ticari olmayan diğer kaynaklardan almış olduğu veriyi LucaNet Kobi Ticari yazılımına aktarabiliyor ve bu sayede veriler firmaların muhasebe sürecine hızlıca entegre ediliyor.

Ayrıca TÜRMOB tarafından geliştirilmiş olan Luca Mali Müşavir Programı e-Defter uygulamasından e-defteri oluşturduğu anda dilerse otomatik olarak NetteArşiv sisteminde bu belgeleri yedekleyebiliyor.

NetteArşiv Sisteminin Özellikleri

– Şirketlerin kanunen saklaması gereken tüm kıymetli belge, evrak ve beratların bulut ortamında güvenli olarak saklanmasını, kontrolünü ve öndenetimini sağlıyor

– Belge ve defterlerin Maliye Bakanlığı’nın istediği formatta oluşturulup oluşturulmadığının kontrolünü sağlıyor

– Muhasebe denetimlerinin yapılmasını sağlıyor

– Şirketin her türlü kıymetli/kritik belgelerinin saklanması ve arşivlenmesini; bu sayede de tüm veri kayıplarının önlenmesini sağlıyor

– Marka bağımsız ticari, mali, finansal vb. dış sistemlerle entegre çalışabiliyor.

Etiketler: » » »
Share
1848 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?