logo

Nihal Güres Kişisel Sergisi’ni İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde Açtı

mh_sergi_nihal_gures_tepebasi

Nihal Güres’in “Çok Çok Çok Mutlu Öpüşen Balıklar” adlı kişisel resim sergisi 11 Ağustos – 28 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Kuratörlüğünü S. Yalçın Denizyılmaz’ın yaptığı sergide sanatçı günümüzü kabus gibi saran savaş ve şiddet sarmalına rağmen 1960 hippilerinin sloganıyla karşı koymaya calışıyor. “Duyguları ifade etmenin en yalın biçimi olarak sanat ve öpüşme galaksiler arası bir solucan deliğinden yolculuk ederek şiddet yoluyla yaşamını kaybetmiş milyonlarca kalp için bir ışık yoluna dönüşebilir mi…???? Barış için son çıkış yolu var mı..???” diye sorguluyor.

Sanatçı, böyle bir olasılığın olup olmamasından çok, yaşamın içindeki sevgi hüzmelerinin naif ve basit etki alanına sığınma arzusunda. Belki de kalplerimizi koydugumuz büyük bir akvaryum olsa orada yalnızca barış için renklerle ve coşkuyla dolu bir evrensel dostluğa ve kardeşliğe ulaşma şansımız olur. Denemek için her zaman bir şans var…

11 Ağustos tarihinde düzenlenen bir kokteyl ile açılışı yapılan sergi Pazar hariç her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında açık olacak.

Adres: İstiklal Cd. Odakule İş Merkezi No: 142/1   Beyoğlu / İstanbul

sanat.iso.org.tr

Etiketler: » »
Share
2625 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+10 = ?