logo

Nişantaşı ART 212 “Sonsuz Maskeler” Heykel Sergisine Evsahipliği Yapıyor

mh_sergi_nilgun_guler

Küratörlüğünü Füge Demirok yaptığı “Sonsuz Maskeler” karma heykel sergisi 21 Kasım  – 02 Aralık 2014 tarihleri arasında Nişantaşı ART 212’de ziyaret edilebilir.

Gerçek benliğini gizleyen insanları yaratan modern dünyaya adeta bir baş kaldırış “Sonsuz Maskeler” heykel sergisinde hayat buluyor. Sanat çalışmalarını Atölye FG’de sürdüren heykel sanatçıları Beki Leon, Birgül Güler, Feyiz Bahçecik, Gülden Bodur, Nilgün Güler, Pica, Sayra Armay, Sibel Niksarlı, Şefika Ünal, Tucci ve Zeyn farklılığın birliğini vurguladığına inandıkları sergilerinde insanın içindeki çeşitli formlarda, biçimlerde, duygularda, davranış ve mekanlarda ortaya çıkan maskelerini fark etmeye, anlamaya ve onlarla yüzleşmeye davet ediyorlar.

Sanatçılar olarak  eserlerini, duygularını ve yaşadığımız dünyayı en iyi şekilde ifade edebilmek için sergilerinin adlarını “Sonsuz Maskeler” koyduklarını belirten heykel sanatçısı Nilgün Güler “Zaman zaman insanlar mükemmeli yakalama adına değişik maskelere bürünüyorlar ve bu şekilde kendi benliklerini gizleyebildiklerini düşünüyorlar. Bu bağlamda eserlerimizi birer başkaldırı olarak görebilirsiniz. Maskelerin gerçek yüzden daha aydınlatıcı olduğunu eserlerimizde göreceksiniz. Maskelerimiz olmasaydı belki de gerçek yüzümüzden korkacaktık. Ünlü filiozof Arthur Schopenhauer’in dediği gibi ‘Hayatın sonunda tüm maskeler, maskeli baloda olduğu gibi düşecektir” dedi.

Açılış kokteyli 21 Kasım 2014 Cuma günü yapılan serginin geliri Yeniköy Rotary Kulüp Genç Sanatçıları Destekleme projesine bağışlanacak.

Sergi, Pazartesi – Cumartesi 9.30-18.30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kadırgalar Cad. No: 8-B    Nişantaşı / İstanbul

art212.org 

Etiketler: » »
Share
2793 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?