logo

Nokia 8 İnceleme

Bu yazımızda Nokia’nın yeni amiral gemisi Nokia 8 hakkında ayrıntılı bilgi vererek yaklaşık olarak 1 aydır kullanarak edindiğim izlenim ve tecrübelerimi kısa bir inceleme yazısı olarak paylaşacağım. Öncelikle kutu içeriğine bir göz atalım.

Nokia 8’in kutusunu açtığımızda kutunun içinden telefon, şarj cihazı, şarj ve veri kablosu, kulaklık, hızlı kılavuz, SIM kapak iğnesi çıkıyor.

Nokia 8, Tek Parça ve Kenarları Yuvarlatılmış Alüminyum kasa İle Dikkat Çekiyor

Ele gayet iyi oturan Nokia 8, tek parça alüminyum kasa ve kenarları yuvarlatılmış tasarımı ile dikkat çekerken yüksek donanım özellikleriyle de amiral gemisi olmayı hak ediyor. Su sıçramalarına dayanıklı (IP54) yapısı küçük su temaslarında cihazı koruyor.

 

Performas

Android 7.1.1 Nougatİ şletim sistemini kullanan telefon 4 GB RAM, Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform, Sekiz çekirdek (4 2,5 GHz Qualcomm® Kryo CPU + 4 1,8 GHz Kryo) CPU gibi yüksek donanım özellikleriyle oldukça başarılı bir performans sergiliyor.

Üzerinde 64 GB bellek ve 256 GB’a kadar çıkabilen MicroSD kart yuvası bulunuyor. Üzerinde gelen 64 GB bellek oldukça yeterli.

Telefonunun 151,5 mm x 73,7 mm x 7,9 mm boyutlarıyla elde fazla kalınlık yapmadan rahatça ele oturduğunu söyleyebilirim. Kaygan yapısında ötürü kullanırken bir kılıf içinde kullanmanız düşmeleri önlemek için yararınıza olacaktır. 

Telefon Parlak Mavi, Tavlanmış Mavi, Çelik, Parlak Bakır gibi 4 ayrı renkte mevcut. Telefonun ekranı 5,3 inç IPS QHD ve çözünürlüğü ise 2560 x 1440. Ekram camında kolay kolay çizilmeyen Gorilla Glass 5 kullanılmış.

Kamera ve flaş Özellikleri

Nokia 8’de hem renkli hem de tek renkli sensörlere sahip 13 MP çift görüntü birleştirmeli arka kamera hem de geniş açılı 13 MP otomatik netleme yapabilen ön kamera bulunuyor.. Her iki taraftaki kameralar da ZEISS lensleri kullanıyor. Ön kamerada sadece ekran flaşı bulunuyor.

Hem ön hem de arka kameraları aynı anda kullanabilmenizi sağlayan Dual-Sight modu ile hem fotoğraf hem de video çekebiliyorsunuz. Yapılan iç ve dış çekimlerde hiç de fena olmayan sonuçlar gördük. 

Batarya ve şarj

Nokia 8’in şarjı oldukça yoğun kullanımlarda dahi bir iş gününü çok rahat bir şekilde tamamlıyor. Şu ana kadar gün içerisinde hiç yarı yolda bırakmadı. Telefonun üzerinde sabit 3090mAh2 bir batarya bulunuyor.

Şebeke ve bağlantı Hızı 

Şebeke hızı LTE Kat. 9, 3CA, 450Mbps DL/50Mbps UL

Bağlantı Hızı : 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), BT 5.0, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC (paylaşım) ANT+

Ses ve video

Nokia 8 çekirdeğinde Nokia OZO alansal 360° ses özelliğini içeren ilk telefon olarak dikkat çekiyor. Ses odaklama modu ortam seslerini veya arka plan gürültüsünü azaltırken doğru sesleri ön plana çıkarıyor. Polarize 5.3 inç 2K ekran ise yüksek kalitede netlik ve canlı pırıl pırıl renkler görmemizi sağlıyor.

Soğutma

Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform ile üretilen telefonda sistem ısısını telefonun bütün gövdesine dağıtmak için grafit kalkanlı tam uzunlukta bakır soğutma borusu eklenmiş olması da ilgi çekici bir ayrıntı.

Yazılım

Nokia 8 cihazında Android Nougat 7.1.1 kullanılıyor.

Elbette Nokia 8 pazardaki en iyi telefon değil. Fakat bir Amiral Gemisi olarak oldukça başarılı. Hem yenilikçi özellikleri hem performansı hem de kamera özellikleri tatmin edici. Tavsiye edilen satış fiyatı da şu an için 3000TL’nin biraz üzerinde de olsa rakamların bir parça aşağı doğru geleceğini düşünüyorum.

 

Etiketler: »
Share
2895 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?