logo

Ödeme Kaydedici Cihazlarda Akıllı Dönem Başlıyor

mh_omni_cihaz_gorsel

Ödeme kaydedici cihazlarda (ÖKC) yeni ve çok daha akıllı bir dönem başlıyor. Yeni nesil ÖKC geçiş süreci Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından 2016 sonuna kadar uzatıldı. Cirosu 1 milyon lirayı aşan mükellefler için yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğu 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren başlıyor. Fakat hala küçük büyük birçok işletmenin aklında cihazlar ve kullanımları ile ilgili pek çok soru var. İşletmelerin önemli ekipmanlarından olan ÖKC’lerin yeni nesle entegrasyonunda işletmeler, ihtiyaçlarına uygun en akılcı adımlarla ilerlemenin yollarını arıyor.

Yazılım ve donanım şirketi OMNİ A.Ş. yetkilileri yeni nesil pos sistemlerine geçişte HORECA (hotel, restaurant, cafe) işletmecilerinin bilinçli cihaz seçimlerinin hem işletmelere hem de müşterilerine büyük rahatlık sağlayacağına dikkat çekiyor. Uzun ömürlü ama daima yeni nesil kalabilen donanımları tercih eden işletmelerin ileriye dönük fayda katsayılarını arttıracağını vurguluyor. Omni Destek ve Müşteri İlişkileri Yöneticisi Melih Karadağ, özellikle Pelit, Midpoint, House Cafe, Kırkpınar, Develi gibi sirkülasyonu yüksek işletmelerde hızlı ama hatasız servis imkanı sağlayan POS sistemleri ile çalışan yöneticilerden aldıkları yorumlar doğrultusunda yeni nesil ÖKC sistemlerine geçerken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor:

Uzun vadeli düşünmek

Cihaz satın alırken fiyat-performans dengesi önemli. Tercih edilen firmanın sağlam bir  mühendislik altyapısına ve güçlü bir yazılıma sahip olmasının yanı sıra donanımının da uzun vadede yıpranmaya karşı dayanıklılığı önemlidir. Bu yüzden Omni A.Ş. gibi cihazlarına beş veya daha fazla yıl garanti süresi verebilen firmalar, müşteri memnuniyetini yirmi yılı aşkın süredir koruyabiliyor. Yani doğru seçilmiş ödeme kaydedici cihazlar, trafiği yoğun bir işletmede kullanılsa dahi ömrü uzun oluyor ve yeni teknolojiye kolayca adapte edilebiliyor.

Önce Güvenlik

İşletme ve tüketici dostu olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, gelir idaresine bilgilerin aktarılmasından, kazanç ve vergi denetimlerinin kontrolüne kadar pek çok kolaylık sunuyor. Yeni nesil ÖKC’ler, daha sistemli bir gelir kontrolü sağlarken, ortam güvenliğinin de en üst seviyede olmasının önemi artıyor. İşletmelerin yazılımlarında bütünleşik sistem kullanan cihazları tercih etmesi, güvenlik risklerini ve kaçakları ortadan kaldırıyor.

Çözüm odaklı olmak

Hayati önem taşıyan detaylardan biri de kriz yönetimi. İşletmeler için kriz yönetimi ve teknik destekte donanımlı uzmanların kolay ulaşılır olması gerekiyor. Ayrıca işletmelerin bünyesindeki teknik destek elemanını eğiten markalar tercih sebebi oluyor. Çünkü bir kriz anında markanın sahip olduğu teknik elemanın sayısı değil işletmenin içindeki elemanın hızla çözüme ulaşması önemli oluyor.

www.omni.com.tr

Etiketler: » »
Share
2198 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?