logo

Online Alışveriş Sahurda 2 Kat Artış Gösterdi

mh_kliksa_com

Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu kliksa.com, Ramazan boyunca internet üzerinden en çok tercih edilen ürünleri açıkladı. Kliksa.com verilerine göre, online alışveriş, Ramazan döneminde sahuru da içeren 02:00-05:00 saatleri arasında 2 kat artış gösterdi. Türkiye genelinde Ramazan’da gün boyunca en çok akıllı telefon, bebek bezi, oto lastiği, parfüm ve elektrikli süpürge satın alındı. Bilgisayar, telefon, anne bebek ve oyuncak, elektrikli ev aletleri ve beyaz eşya kategorileri ise yoğun rağbet gördü. En çok online ürün satın alınan iller sırasıyla; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nin ardından Konya, Adana, Antalya, Mersin, Balıkesir, Manisa, Muğla, Hatay ve Gaziantep oldu.

Safkan: “Online alışveriş 2 kat artış gösterdi”

kliksa.com Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan “Ramazan boyunca iftarın etkisiyle 20:00’den sonra ziyaretçi sayısında ve alınan ürün adedinde doğal olarak düşüş gözlemlendi. Ancak 02:00-05:00 saatleri arasında online alışveriş 2 kat arttı. Alınan ürün miktarı açısından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli illerinin, tutar anlamında ise İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra Adana ve Bursa’nın öne çıktığına tanık olduk. Ortalama ürün fiyatı baz alındığında ise 3 büyük şehrin sıralamada geride kaldığını, Aksaray, Adana, Bingöl, Batman ve Kars’ın bu illerin önünde yer aldığını gördük” dedi.

Ramazan’da kadınların tercihi bebek bezi, erkeklerin ise akıllı telefon oldu

Ramazan ayında kadınlar en çok bebek bezi, akıllı telefon, elektrikli süpürge, parfüm ve tablet bilgisayar satın aldı. Kadınların en çok alışveriş yaptığı iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Adana, Balıkesir, Manisa ve Mersin oldu. Erkeklerin rağbet ettiği ürünler akıllı telefon, USB bellek, oto lastiği, parfüm ve televizyon olarak sıralandı. Erkeklerin en çok alışveriş yaptığı iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Mersin, Adana, Balıkesir, Antalya ve Muğla oldu.

Etiketler: » »
Share
2063 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+6 = ?