logo

Online Alışverişte Kredi Kartsız ve Banka Hesapsız Nakit Ödeme Dönemi

mh_pay_u_nakit_odeme

UPT Ödeme Hizmetleri CEO’su Erol Ulu, PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer

PayU ile UPT, büyük bir işbirliğine imza atarak e-ticaret işlemlerinde nakit ödeme sistemini hayata geçirdi.

“Nakit Öde” isimli bu yeni servis ile internet alışverişlerinde kredi kartı, banka kartı veya kapıda ödeme gibi seçenekleri tercih etmeyen son kullanıcıların online mağazalardan alışveriş yapabilmesi hedefleniyor.

Son kullanıcılara online mağazalardan aldıkları ürünlere ait alışveriş tutarını Türkiye’nin ulaşılması en zor köşelerinde dahi bulunan PTT ya da UPT şubelerinden nakit ödeme imkanı sunan bu hizmet ile son kullanıcılar, herhangi bir kart ya da hesap bilgisi gerekmeksizin internet üzerinden nakit ödeme ile alışveriş yapabiliyor.

“E-ticaret dünyasında bariyerleri bir bir yıkacağız”

PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer, uzun süredir üye işyerlerinin sadece online dünyada değil her alanda ödeme ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak ve asıl işleri olan ticaretlerine odaklanmalarını sağlamak için çalıştıklarını ifade ederek “Türkiye’de e-ticaretin gerek büyüklük gerekse hizmet kalitesi açısından, gelişmiş ülkelerdeki e-ticaret sektörü ile boy ölçüşebilecek seviyelere gelmesini amaçlıyoruz. Bu amaçla birçok araştırma yapıyoruz. Yaptığımız araştırmalar sayesinde Türkiye’de online alışverişlerin önündeki bariyerleri en ayrıntılı şekilde ortaya çıkardık. Bu yeni ödeme hizmeti ile bu bariyerlerden birini yıkıyoruz. Ülkemizde e-ticaret kapasitesinin ödeme sistemleri sektöründeki oyuncuların işbirlikleri ile gerçek potansiyelini ortaya koyabileceğine inanıyoruz. Kendi bölgelerinde ve hizmet alanlarında lider olan banka ve finansal kuruluşlarla 222 ülkeye ve 400 binden fazla ödeme noktasına ulaşan UPT Ödeme Hizmetleri A.Ş. ile birlikte e-ticaret dünyasında taşları yerinden oynatacak böylesi bir işbirliğine imza atmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. ‘Nakit Öde’ servisinin öncelikle Azerbaycan olmak üzere yurt dışında yaygınlaştırılması için de çalışmalarımızı başlattık. Gelecekte e-ticaret dünyasındaki bariyerleri ödeme sistemlerinin gücü ile bir bir yıkmaya devam ettiğimize şahit olacaksınız” dedi.

“Kapıda ödemeden çok daha pratik bir çözüm”

UPT Ödeme Hizmetleri CEO’su Erol Ulu, dünyada 100 binden fazla üye iş yerine 250’den farklı lokal ödeme yöntemi sunan, Türkiye’de ise 5.000’den fazla aktif işletme ile çalışan PayU ile birlikte Türkiye’nin ekonomisine büyük bir katma değer katacak bu işbirliğini gerçekleştirmiş olmalarından memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Bu hizmet ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. ‘Nakit Öde’ kartı olmayan veya kartla işlem yapmak istemeyen müşterilere yönelik kapıda ödemeden çok daha pratik bir çözüm. Kaldı ki kapıda ödeme işlemlerinde de çoğu kez kredi kartı isteniyor. Ancak bizim çözümümüz tamamen nakit para ödemesine yönelik. UPT ve PTT şubelerinin bulunduğu her yerde yani Türkiye’nin her noktasında ödeme yapmak mümkün” dedi.

Sistem nasıl çalışıyor?

Türkiye’de e-ticaret dünyasına güvenilir ve kolay nakit ödeme getiren sistem oldukça basit bir şekilde işliyor. Sisteme kayıtlı bir internet sitesinden alışveriş yapan müşteri sepetini oluşturduktan sonra ödeme adımında “Nakit Öde” seçeneğini seçiyor. Ardından kendisine bir referans numarası verilerek en yakın UPT/PTT noktasından ödeme yapabileceği bilgisi iletiliyor. Müşteri 72 saat içinde alışveriş tutarını ödeyerek alışveriş işlemini tamamladığında ürünün satın alındığı siteye ödeme yapıldığı bilgisi anında verilerek kargonun müşteriye gönderilmesi sağlanıyor.

Kurulum bedeli yok, sabit ücret yok!

Nakit Öde servisini kullanmak isteyen işyerleri için ise oldukça düşük bir komisyon dışında ek maliyet bulunmuyor. Ek bir kurulum bedeli ya da sabit ücret ödemeksizin sadece işlem başına %0,5 + KDV komisyon ödeyen tüm şirketler sisteme dâhil olabiliyor. Sisteme üye olmak isteyen veya ayrıntılı bilgi almak isteyen işyerlerinin bilgi@payu.com.tr adresine e-posta göndermesi ise yeterli.

“Nakit Öde” sistemi ile ilgili daha fazla bilgi için: http://www.payu.com.tr/nakitode

Etiketler: » » » »
Share
2450 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?