logo

04 Ağustos 2017

Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Çocuklara Sapanca’da Yaz Kampı

Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi; özel eğitim desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler için düzenlediği yaz eğitim kampı projesini gerçekleştirdi. Kamp 31 Temmuz – 05 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sapanca Doğapark Portakal Çiçeği Sanat Çiftliği’nde yapıldı.

Özel Eğitim Kurumları statüsünde yer alan, farklı 30 ilden 30 öğrenci öğretmenleriyle birlikte Doğapark’ta bir haftalık yaz kampında bir araya geldiler. Kamp süresince; Devrim Erbil, Bubi, Bedri Baykam, Serap Gümüşoğlu, İnci Aksoy, Leyla Alaton gibi sanatçılar ve sanata destek veren isimler kampı ziyaret ederek, çocuklarla gerçekleştirilen sanatsal çalışmalara destek verdiler.

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi CEO’su Hakan Körpi konuyla ilgili olarak, “Öncelikle Sn. Ahmet Şahin ve Şahin Ailesi’ne hiçbir ticari kaygı taşımadan, kolonin gerçekleştirdiği tüm eğitim ve sanat projelerinin her aşamasına verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yaz kamplarımıza katılan öğrencilerimizin, 3-4 senede alamadıkları gelişim ve sosyalleşmeyi burada sağladıklarını gördük ve bu sürece şahit olduk. Bu nedenle bu seneden sonra katılımcı sayımızı iki katına çıkarma kararı aldık. Geleneksel olarak düzenlediğimiz resim yarışmalarımız MEB işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın eserlerinden oluşan (tüm katılımcı çocuklarımızın birinci olarak seçtiğimiz) resim yarışmasının sergisini, Port Art Galeri’de sergiliyoruz ve sonrasında tüm okullara arşivlerinde bulundurmak üzere kataloglar gönderiyoruz. Kısacası bu yıl Portakal Çiçeği Kolonisi olarak; tüm enerjimizi özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara yönelik projelerimize vereceğiz. Bu çalışmalarımızın örnek oluşturmasını ve yaygınlaşmasını diliyoruz” dedi.

Etiketler: » »
Share
3036 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?