logo

Palmarina Bodrum Japon Mutfağının Duayeni Nobu Matsuhisa’yı Ağırladı

mh_palmarina_bodrum_sef

Dünya üzerinde beş kıtada önde gelen otuz iki şehirde faaliyet gösteren Nobu Restaurant’larının kurucusu, Japon mutfağının devi olarak bilinen, ünlü aktör Robert de Niro’nun ortağı Nobu Matsuhisa, Palmarina Bodrum’daki şubesini ziyarete gelerek açıklamalarda bulundu.

Nobu Matsuhisa; Peru’ya özel sos ve malzemeleri Japon mutfağına entegre ederek elde ettiği kendisine özgü stili ve dünyaya yayılan lezzetleriyle biliniyor. Black Cod Miso (Morina Balığı), Sashimi Salad, New Style Sashimi (Yeni Usülde Sashimi), Yellowtail Jalapeno (Akya Balığı), New Style Salmon (Yeni Usulde Somon balığı) ilk akla gelen imzasını taşıyan özel tatlar arasında yer alıyor. Nobu Matsuhisa’nın mutfağında ve sunumlarında kurduğu yüksek standartları ve titizliği tüm dünya üzerindeki diğer lokasyonlarda olduğu gibi Nobu Bodrum’da da büyük bir özen ve dikkatle korunuyor.

Japon mutfağının duayeni dünyaca ünlü Şef Nobu Matsuhisa yaptığı açıklamada Palmali Grup ile işbirliği sonucu Nobu’yu Türkiye’ye getirerek ilk şubelerini Palmarina Bodrum’da açmış olmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Ortağı Robert de Niro ile Palmarina Bodrum’un ve Türkiye’nin doğru bir lokasyon seçimi olduğunu düşündüklerini, geçtiğimiz yaz sezonu ve bu yaz sezonu gördükleri artan ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Matsuhisa, Türk mutfağınını nasıl bulduğu sorusuna Türk mutfağının rafine ve kaliteli lezzetlere sahip olduğuna, hazırlanışında kullanılan malzemelere ve Türk yemeklerine saygı duyduğuna değinerek yanıt verdi. Genelde farklı ülkelerin lezzetleri ve malzemelerinden zaman içinde esinlenmekte olduğunu, ileride yemeklerinde Türk mutfağından da etkiler görülebileceğini belirtti.

NOBU restaurantları dünyada otuz iki şehirde aralarında New York, Londra, Milano, Monte Carlo, Moskova, Tokyo, Hong Kong, Beijing, Melbourne, Perth, Miami, Malibu, San Diego, Las Vegas, Mexico City, Bahamas, Cape Town, Dubai’nin de bulunduğu dünya merkezlerinin ardından, Palmali Tourism Grubu’nu işbirliği ile geçtiğimiz sene dünyaca ünlü Şef Nobu Matsuhisa ve ünlü aktör Robert de Niro ile antlaşma sağlayarak Palmarina Bodrum’un Old City adı verilen ve ‘Eğlence Aadası’olarak da bilinen burun kısmında denize karşı konumlanan lokasyonunda Nobu Bodrum olarak faaliyete başlamıştı. Japon mutfağının devi Nobu; dünyanın çeşitli bölgelerindeki müdavimlerini, deniz, hava ve kara yoluyla Palmarina Bodrum’a gelen yerli yabancı misafirlerini ağırlayarak, bölgenin trafiğinin artmasına ve Türkiye’de yeme içme kültürünün zenginleşmesine de katkı sağlıyor. Dünyanın en önemli şehirlerinin ardından Bodrum’un lokasyon olarak seçilmesi de Bodrum’un daha geniş kitleler tarafından tanınır olması ve dünyaya açılmasına da destek veren bir girişim olarak kaydediliyor.

Nobu Bodrum’un lezzetli yemekleri, sıradışı sunumu kadar, etkileyici gün batımı manzarası, enerjisi yüksek ekibi, sıcak atmosferi ve kendine has ritüelleri ile de dikkat çekiyor. Tüm misafirler ekip tarafından coşkulu şekilde Japonca’da hoşgeldiniz anlamına gelen ‘Irasshaimase!’ denilerek karşılanıyor. 13:00-17:00 arasında öğle yemeği, 19:30-24:00 arasında akşam yemeği servisi sunan mekan; yüzme havuzu ve dinlenme alanları ile 15: 00- 19:00 arasında canlı DJ performansları ile plaj partilerine, gün boyu da plaj kullanımına açık bulunuyor.

Etiketler: » » »
Share
2124 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?