logo

Panasonic Toughbook CF-20 Ocak 2016’da Türkiye’de

mh_toughbook_cf-20

Panasonic, dünyanın ilk tam dayanıklı ayrılabilir dizüstü bilgisayarıyla mobil çalışanlara çok yönlülüğün yepyeni seviyesini sunuyor. Toughbook CF-20, mobil çalışanlara tam dayanıklı bir dizüstü bilgisayar ve tüm kurumsal ihtiyaçları karşılama amacıyla altı farklı modda kullanılabilen ayrılabilir tablet deneyiminin kapılarını açıyor.

Kurumsal alanda en çok satan ürünler arasında yer alan Panasonic Toughbook CF-19’un temelinde yer aldığı evrimin son halkası olma özelliğine sahip bu ayrılabilir dizüstü bilgisayar, çalışanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik zengin çeşitlilikte kurumsal ara yüzler ve ek kişiselleştirme seçeneklerini içerisinde barındırıyor. Windows 10 Pro işletim sistemine sahip ilk tam dayanıklı Toughbook olma özelliğine sahip cihaz, aynı zamanda Panasonic Toughbook ürün gamının 6’ncı nesil Intel Core vPro işlem teknolojili ilk üyesi. Eldivenle kullanıma uygun dokunmatik ekran, özel amaçlar için üretilen Araç Montaj Haznesi ve Masaüstü Giriş Replikatörü ile cihaz benzersiz bir mobil kurumsal araç haline geliyor.

Sigorta tabanlı küresel finansal hizmet sağlayıcısı Zurich Group bünyesindeki Zurich Engineering, Panasonic Toughbook İlk Kullanıcı Programının bir üyesi olarak cihazın geliştirilme sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Zurich Engineering’den Paul Barker “Konsepti ilk gördüğümüz anda, işte geleceğin dayanıklı mobil cihazı bu dedik. Tableti dizüstü bilgisayardan ayırma özelliği, kullanıcıların her türlü ortamda rahatlıkla çalışabilmeye yönelik nihai esnekliğe sahip olmaları anlamına geliyor. Bunu da kullanımı kolay, her zamankinden daha hafif ve her zamanki gibi dayanıklı bir cihazın verdiği güvenle yapacaklar. Cihazın geliştirilme sürecine dahil olarak bu en yeni Toughbook’un neredeyse her dış mekan senaryosuna ait ihtiyaçları, en yeni nesil tablet kullanıcılarını tatmin edecek bir işlevsellikle karşılayan bir cihaz haline gelmesine katkıda bulunduk” dedi.

Altı farklı çalışma moduna sahip cihazın çok çeşitli kurumsal kullanım alanları bulunuyor. Tablet, dizüstü bilgisayardan ayrılabiliyor. Cihaz, alışılmış bir dizüstü bilgisayar ve sunum modunda kullanılabiliyor. Dahili taşıma kulbunun kullanımıyla cihaz, duvara asılabiliyor ya da taşıma esnasında kullanıcının kolu üzerine sabitlenebiliyor. Araç modu ise cihazın hareket halindeki bir araçta tam işlevsellikle kullanılabilmesine imkân tanıyor. Cihazın hedeflediği sektörler ve profesyoneller arasında arasında sigorta, filo yönetimi, araç kiralama, saha çalışanları, bakım ve servis teknisyenleri, telekomünikasyon çalışanları, kamu kurumları, savunma sanayi ve acil servisler yer alıyor. Panasonic Toughbook dizüstü bilgisayarın çok yönlülüğünü ortaya çıkaran önemli bir etmen de, cihazın kapsamlı endüstriyel portları ve kullanıcıya maksimum esneklik sağlayan kişiselleştirme seçenekleri.

Kristal netliğinde

Parlak güneş ışığından sağanak yağmura kadar açıkhavada kullanımın tüm şartlarına göre tasarlanan cihaz, 10,1”, 10 parmak kapasitif çoklu dokunmatik WUXGA ekrana (1920 x 1200 piksel) sahip. Dokunmatik ekranlarını eldiven takılı olduğu halde kullanmak durumunda olan profesyoneller için çok uygun şartlara sahip cihaz, en yeni IPS Panel teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, sunduğu 800cd/m² parlaklık seviyesiyle dış mekânlarda çalışan tablet kullanıcıları için yepyeni seviyede bir görüntü kalitesi sunuyor. Tüm bunlara ek olarak, en yüksek seviyede dokunmatik ekran kesinliğine ihtiyaç duyan, zorlu hava koşulları altında yazma ve çizme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar için IP55 Digitizer dijital kalem seçeneği de mevcut.

Yüksek performans

Cihaz, gücünü yaşam ömrünün tamamında üstün performansı temin eden en yeni teknolojilerden alıyor. Intel Core  m5-6Y57 vPro işlemci teknolojili ürün (4MB önbellek, 1.1GHz ila 2.8 GHz arası, Intel Turbo Boost Teknolojisi), fansız tasarım,  Intel HD Graphics 515, 8GB RAM, 256GB SSD ve tam sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi (Windows 7’ye düşürme seçeneğiyle birlikte) özellikleriyle performansın en üst seviyesini sağlıyor.

Kesintisiz çalışma

Çalışma esnasında pil değiştirme becerisi sayesinde, kullanıcı cihazın pilini çalışma esnasında bile değiştirebiliyor ve iş süreci boyunca çalışmalar kesintiye uğramıyor. Tablete güç sağlayan pilin yanı sıra opsiyonel bir pil de klavye haznesine yerleştirerek pil kapasitesini iki katına çıkarabiliyor. Tablet ile temel ünite arasındaki piller de çalışma esnasında değiştirilebiliyor.

İletişim onun işi

Mobil çalışanların her daim işleri ile ilgilenebilmeleri için tasarlanan cihaz, 2MP web kamerası, stereo mikrofonları ve 8MP arka kamerası ile bu ihtiyaçları karşılıyor. Ofise ve işgücü yönetim sistemlerine 4G LTE bağlantı seçeneğinin yanı sıra en yeni U-Blox 8 GPS navigasyon da opsiyonel seçenekler arasında yer alıyor.

Destekleyici ekosistem

Cihaz, satışa sunulmasıyla birlikte hem ofiste hem de ofis dışında mobil çalışan üretkenliğini en yüksek seviyeye çıkaracak bir dizi çevresel destek arabirimini de sunacak. Cihazın ince tasarımı ve kişiselleştirilebilen araç montajı anten içerisinden geçme özelliği sayesinde araç içinde olabilecek en güçlü iletişim sinyalinin oluşmasını sağlıyor. Montaja uygun tasarım kullanıcılara cihaz araca bağlı olduğunda tam işlevsellik avantajı sağlıyor. Tablet, klavye ünitesi araç dock’una bağlı olduğunda cihazdan ayrılabiliyor. Cihaz, CF-20’nin güvenli kalması için depolama modunda kilitli halde bırakılabiliyor. GPS işlevine ve iş rotasına erişim durumunda da kilitlenebiliyor.

Şık tasarımlı Masaüstü Port Replikatörü Panasonic Toughbook CF-20’nin yüksek performanslı bir masaüstü cihazı olarak da kullanılabilmesini sağlıyor. Dört yuvalı şarj ünitesi birden fazla pili şarj edebilme kapasitesiyle zaman da kazandırıyor.

Hem dayanıklı hem kullanıcı dostu

Cihaz, magnezyumun yanı sıra IP65 ve MIL-STD 810G dereceli tasarımıyla hem geleneksel Toughbook tasarım mirasını devam ettiriyor hem de dış mekânda kullanım için daha da elverişli hale geliyor. Dizüstü modunda yalnızca 1,76kg ağırlığındaki bu en yeni Toughbook, her zamankinden daha mobil şartlara sahip. Ayrılabilen tablet ise yalnızca 950g ağırlığında. Bu türdeki bir cihazın standart 2kg’lik ağırlığının altında olmasıyla cihaz benzerlerinden ayrılıyor. Cihaz, önceki nesle kıyasla yüzde 16 oranında daha büyük olan tuşlarıyla kolay veri girişine de imkân tanıyor.

Cihaz, standart üç yıllık garantisiyle Ocak 2016’dan itibaren satışta olacak.

Etiketler: » » »
Share
2382 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?