logo

ParkVAR Uygulaması Park Sorununa Çözüm Getiriyor

mh_parkvar_com_gorsel

Büyük şehirlerde, özellikle de İstanbul’da yaşanan park sorunları yeni çözümleri de beraberinde getiriyor. Bu çözümlerden biri de şehrin limitli park alanı ihtiyacından doğan ParkVAR uygulaması. Söz konusu yenilik, sosyal park yeri paylaşım uygulaması olarak hayata geçirildi. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan uygulama ilk etapta sadece İOS 8 tabanlı işletim sistemine sahip iPhone’lar üzerinde yayına sunuldu. Android uygulama ise yakın zaman içinde Google Play’de yerini alacak. ParkVAR, sosyal park yeri paylaşımı uygulaması, şehir içerisinde sürücülerin araçlarını park ettikleri yerleri, park yeri arayan diğer kişilerle paylaşması ve bu kişilerin birbirlerinin yerine park etmesi olarak tanımlanıyor. Üstelik her paylaşım için kullanıcılarına da hediye parky puan vererek kazandırıyor.

Ortalama 12 Dakika Harcıyoruz!

ParkVAR, park alanlarının limitli olduğu, park yeri bulmada problem yaşanan Türkiye’deki tüm şehirlerde kullanıma açık bulunuyor.  ParkVAR yetkilileri, uygulamayla ilgili bilgi vererek “Şehir trafiğini oluşturan kullanıcıların yüzde 18’i günde ortalama 12 dakika park yeri aramak için zaman harcıyor. Üstelik bulunan park yerleri, eğer popüler bir caddeye veya pahalı restoranlara yakınsa park ücretleri de o derece artıyor. ParkVAR bu ihtiyaçlara cevap vermek üzere tasarlandı. ParkVAR ile kullanıcılar hem ücretsiz park yeri buluyorlar hem de park yerlerini diğer kişilerle paylaşabiliyorlar. Böylece daha az trafik yaşıyor, zaman ve enerjiden tasarruf ediyorlar” diyorlar.

Nasıl Kullanılıyor?

Yetkililer sistemin nasıl çalıştığını ise şöyle açıklıyorlar: “Sözgelimi çok kalabalık ve popüler bir bölgede arkadaşınızla akşam yemeği yemeğe gittiniz. PARK ET fonksiyonu ile aracınızı park ettiğiniz yeri ve çıkış saatinizi işaretleyerek sizin gibi diğer park yeri arayan kullanıcılarla paylaşabililirsiniz. PARKBUL ile park yeri bulmak için bulunduğunuz yerdeki sizden önce park etmiş, paylaşmış ve çıkış yapacak olan kullanıcıların araç ve konum bilgilerine  ulaşarak park yerlerini talep ediyorsunuz ve talebiniz kabul edildiğinde uygulama size park yerine kadar navigasyon yapıyor. Siz de zaman kaybetmeden park edebiliyorsunuz. ParkVAR uygulaması üzerinde görünen zamanlar, bulunduğunuz bölge civarında park yerlerini paylaşmış kullanıcıların park yerinden çıkış sürelerini gösteriyor.

Böylece hangi kullanıcının ne zaman çıkış yapacağını görebilirsiniz. Park yerlerinin doluluk ve boşluğu anlık olarak değişiyor. Harita üzerinde görünen park yerleri bir başka kullanıcı tarafından tutulduğunda paylaşılmış olan harita üzerindeki yerin görünürlüğü kaldırılır. Bu nedenle gideceğiniz yere ortalama varış sürenizi tahmin ederek, uygun durumdaki park yerlerini önceden tutmanızı ya da gidiş yerinize tam olarak varmadan etraftaki park yerlerini almanızı tavsiye ediyoruz. ParkVAR park yerinizi paylaştığınız kullanıcının uygulama üzerinden size gelişini harita üzerinde anlık olarak gösterir ve takip etmenize imkan verir.

500 Parky’ye Yakıt Hediye

Uygulama kapsamında kullanıcılara avantajlar da sunuluyor. Sözgelimi, aracınızı park ettiğinizde park yerinizden çıkış saatinizi belirterek park yerinizi uygulamayı kullanan diğer kullanıcılara duyurarak biriktirilebilecek ‘parky’ sayısı 500’ü bulursa yakıt hediye ediliyor.

www.parkvar.com

Etiketler: » » » » »
Share
2521 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?