logo

Pera Müzesi Kuruluşunun 10. Yılını Kutladı

mh_pera_muzesi_gorsel

Pera Müzesi, 5 Haziran 2005’ten bu yana Türkiye ve dünya sanatının önde gelen örneklerini sanatseverlerle buluşturuyor. Kültür ve sanat alanında değer katan çalışmaları ile Türkiye’deki önemli kurumlardan biri olan müze, 10. yılını sanatseverlerin yanı sıra iş, sanat ve basın dünyasından isimlerin katıldığı eğlence dolu özel bir etkinlikle kutladı.

Pera Cafe’de DJ Kulakkurdu ve DJ Yabancıdeğil’in performansları eşliğinde saat 19:00’da başlayıp gece 01:00’a kadar devam eden halka açık bir parti düzenlendi. Partiye katılanlar Afrika müziklerinden Funk’a, Blues’dan Electropop’a, Reggae’den Hip Hop’a uzanan farklı müzikler eşliğinde hareketli saatler geçirdi.

Müzenin iki yeni sergisi,Grayson Perry: Küçük Farklılıklar ve “Cecil Beaton: Portreler ise müzeye gelen ziyaretçiler tarafından tüm gün boyunca ücretsiz gezildi. Müzenin sürekli sergileri Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ve Kahve Molası koleksiyon sergileri de yine gün boyunca ziyarete açıktı.

Pera Müzesi için 10 bin gözlük camından hazırlanan özel proje: gör/bak/deniz

Pera Müzesi’nin ziyaretçilere bir 10. yıl sürprizi daha vardı: Binanın ön cephesi için yapılmış özel çalışma, “gör/bak/deniz (sea/see/saw)”. Müzenin tarihi binası, Kanadalı genç sanatçılar Caitlind r.c. Brown ve Wayne Garrett tarafından 10. yıl için özel olarak hazırlanan eser ile göz kamaştırıcı bir hale büründü. Haliç’in dinamik ve pırıltılı yüzeyi bu çalışma ile müze binasının tarihi cephesine taşındı. 10 bin gözlük merceğinden oluşan yerleştirme altı ay boyunca bina yüzeyinde sergilenecek.

Işık oyunlarına dayanan kinetik bir çalışma sunan proje, sanatseverleri tanıdık bir mekanı yeni merceklerle tekrar incelemeye davet ediyor. İzleyiciler, kurulan 10 metrelik geometrik daire ile Haliç’in manzarasını Beyoğlu Tepebaşı’ndaki müze binası üzerinde algı yanılsamaları ile deneyimliyor.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2332 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?