logo

Philips ve Gibson Brands Güçlerini Birleştiriyor

mh_phiilps_gibson_marc_de_kloet

Gibson Innovations Ortadoğu&Afrika&Türkiye Genel Müdürü Marc de Kloet

Philips ve Gibson Brands ses sistemleri alanında güçlerini birleştiriyor.  Ses sistemlerinde taşları yerinden oynatacak satın almanın detayları 28 Mayıs 2015 tarihinde Hard Rock Cafe İstanbul’da gerçekleşen basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıda satın almanın detaylarını açıklayan Gibson Innovations Ortadoğu&Afrika&Türkiye Genel Müdürü Marc de Kloet, iki öncü ve yenilikçi firmanın birikim ve deneyimlerini birleştirmesiyle birlikte hedeflerinin ses sistemleri pazarında liderlik olduğunu ifade etti. Philips marka ismini kullanarak yola Gibson Innovations adıyla devam edeceklerini açıklayan Kloet “Bu önemli güç birliğinden dolayı çok heyecanlıyız. Philips dünyanın en değerli 50 markası arasında  yer alan bir marka. Philips’in de marka gücüyle birlikte, geçtiğimiz yıl ilk adımları atan bu güç birliğinin sonucunda, Gibson Innovations müzik lifestyle ve ses sistemleri alanında portföyüne katacağı yeni markalarla beraber lider firma olmayı hedefliyor.  Ürün gamımızdaki tüm alt markalarımızla birlikte, endüstriye inovasyonu ve yenilikleri sunmaya devam edeceğiz“ dedi.

Kablosuz ses sistemleri büyümeye devam ediyor

Toplantıda ses sistemleri pazarıyla ilgili bilgi veren Gibson Innovations Türkiye Pazarlama Müdürü Tuğba Karakuş, ses sistemleri pazarının çeşitli tüketici eğilimlerinin ışığında büyümeye devam ettiğini ifade etti. Ses sistemleri pazarının özellikle kablosuz audio sistemler segmentiyle büyüme gösterdiğini anlatan Karakuş 2014 yılında bu segmentte yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleşmişti. 2015’te ise yüzde 13’lük bir büyüme oranına ulaşılacağını tahmin ediyoruz. Ses Sistemleri pazarında diğer bir önemli büyüme alanı ise Ev Sinema Sistemleri ve Hoparlörler. Bu alanda yüzde 27’lik büyüme rakamı çok dikkat çekici. Kulaklık tarafında ise Türkiye GSM pazarının 2014 yılındaki yüzde 37’lik büyümesine paralel olarak ivme devam ediyor, özellikle bluetooth ve mikrofon özellikli ürünlerin payı artıyor” dedi.

Plak çağı geri dönüyor

Karakuş’un dikkat çektiği diğer bir alan ise plaklar ve pikaplar oldu. Bu ay piyasaya sunulan Philips OTT2000 bluetooth pikap ürünlerinin pazarda büyük heyecanla karşılandığını söyleyen Karakuş Kesinlikle plaklar geri dönüyor, hem de çok güçlü bir biçimde. Vinyl Plak, internet üzerinden müzik yayını ile beraber müzik sektöründe 2008’den beri büyüme gösteren tek kategori olma özelliği taşıyor. Biz de özellikle OTT2000 ürünümüzle bu pazarda çok iddialı olacağız, bu pazarın yeniden doğumunda öncü rol oynayacağız dedi.

Etiketler: » » »
Share
2191 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?