logo

Philips ve MIT Arasında 5 Yıllık Araştırma Anlaşması

mh_philips_hank_van_houten

Philips Research Genel Müdürü Henk van Houten

Philips, sağlık teknolojisi ve bağlantılı aydınlatma alanlarında dünyanın en prestijli üniversitelerinden kabul edilen Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile beş yıllık araştırma anlaşması imzaladı. Hem sağlık konusunda toplumların karşılaştığı en önemli zorluklara yönelik inovatif sağlık teknolojisi çözümleri üretme, hem de şehirleri daha sürdürülebilir hale getirme ihtiyacına yönelik bağlantılı dijital aydınlatma sistemleri geliştirme amacıyla yapılan 25 milyon dolar’lık işbirliği beş yıl sürecek.

Philips’in uyguladığı inovasyon ve ticari büyümeyi hızlandırma stratejisinin önemli bir parçasını oluşturan bu işbirliği ile Philips, araştırma merkezini Amerika’da Cambridge, Massachusetts’e taşıyacak. Burada Philips araştırmacıları, MIT akademisyenleri ve doktora öğrencileriyle birebir çalışabilecek, açık inovasyon projelerine birlikte katılabilecek.

Sağlık teknolojisi ve bağlantılı aydınlatmada yeni ufuklar…

Oluşturulacak ortak ekipler, sağlık teknolojisi alanında maliyetleri düşürmeye odaklı, kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde ya da farklı kanser türlerinin teşhis ve tedavisinde ilerleme sağlanması gibi konular üzerinde çalışacak. Anlaşma sayesinde Philips’in MIT’nin uzmanları ve klinik ortaklarına erişimi olacak. Bu sayede Philips, hasta merkezli yüksek çözünürlüklü görüntüleme, sağlık bilişimi ve veri analizi ile nüfus sağlık yönetiminde çalışmalarını geliştirebilecek.

Aydınlatma tarafında ise, yapılan işbirliğiyle, nüfus yoğunluğu yüksek şehirlerde enerji verimliliği sağlayan aydınlatma sistemleri ve hizmetlerinin geliştirilmesi üzerine çalışılacak. Philips, geçtiğimiz günlerde, Los Angeles şehri ve Hudson Nehri’nin üzerinde bulunan Yeni New York Köprüsü için bağlantılı, bulut temelli LED aydınlatma alanında benzersiz inovasyonlar yaptıklarını ve aydınlatmada dijitalleşmenin yeni yollarını araştırmaya devam edeceklerini açıklamıştı.

Philips Research Genel Müdürü Henk van Houten “Boston bölgesi, büyük sosyal ve toplumsal meselelere yönelik müdahale teknolojileri geliştirme yönünde sürekli yeni düşünce ve yöntemleri uygulayan inovatif yeteneklerle dolu zengin bir bölge… bölgede Philips’in kültürü ve vizyonuna son derece paralel bir kültür ve vizyon hakim. Philips Araştırma Merkezi’ni Cambridge’e taşımamızla birlikte, MIT personeli ve ortaklarıyla sağlık teknolojileri alanında dünyanın en parlak zihinleriyle çalışabilecek, sık rastlanan hastalıkların önlenmesi ya da tedavisinde daha iyi yöntemler geliştirebileceğiz. Bunlara ek olarak, bağlantılı aydınlatma sistemlerinde kaydedilen ilerlemeleri de araştıracak ve enerji verimliliğini, güvenliği ve insanların günlük hayat kalitesini iyileştirecek çözümler geliştirebileceğiz” dedi.

MIT Dekan Yardımcısı Karen Gleason “Cambridge’de bulunan Kendall Meydanı, hali hazırda canlı bir inovasyon ekosistemi; Philips’in kampüs yakınlarında bulunan ticari sektör segmentlerini daha da çeşitlendirecek olmasından ötürü heyecan duyuyorum. Birbirlerine çok yakın mesafede çalışmalarını sürdürecek olan enstitü araştırmacıları ve Philips’te görevli uzmanlar, sağlık ve kentsel yaşamdaki başlıca sorunlara çözüm getirecek yeni dijital teknolojiler ve sağlık teknolojileri geliştirme çabasında olacaklar. Bu gibi sektörel işbirlikleri aracılığıyla yeni teknolojileri, laboratuardan etki sahasına taşıma hızımızı da artıracağımızı umut ediyoruz” dedi.

Etiketler: » » »
Share
1973 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+6 = ?