logo

Pınar Kanber “Mukarnas” İsimli Kişisel Resim Sergisini Açtı

mh_pinar_kanber_mukarnas

Pınar Kanber’in “Mukarnas” adlı kişisel resim sergisi 20 Kasım – 15 Aralık 2016 tarihleri arasında Park Dedeman Levent RC Art Gallery’de açık olacak. 

20 Kasım’da sanat, iş ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı kokteyl ile açılan sergide sanatçının 30 eseri bulunuyor. 

Sanatçı, bu sergi ile Selçuklu Mimarisi’nde bir bezeme çeşidi olan ve barışı sembolize eden mukarnas soyutlamalarıyla günümüzün kaotik yaşamına gönderme yapan ve evrensel barışa dikkat çekmek istiyor.

Renklerimle Çığlıkları Olmak İstedim”

Tarihte büyük öneme sahip olan İpek Yolu üzerindeki kervansarayların günümüzde kaderine terk edildiğini, bir sanatçı olarak bundan üzüntü duyduğunu ifade eden Pınar Kanber “Renklerimle onların çığlıkları olmak istedim” dedi. 11 yılda 20 kervansarayı gezip fotoğrafladığını dile getiren sanatçı “Yıllar önce 1.Mesut tarafından 1150 yılında yapılan Alayhan’a gittim. Ortasından asfalt geçtiğini görünce inanamadım ve çok üzüldüm. Bana göre o tarihi yapı avaz avaz bağırıyordu. Renklerimle onların sesi olma misyonunu üstlendim. Resimlerimle onları renklendirerek, farkındalık yaratmak istiyorum. Kırmızılar çığlıklarım, turuncular ve morlar fısıltılarım…” dedi.

Evrensel Barışa İhtiyacımız Var

Tüm kervansarayların ayrı bir ruha sahip olduğunu kaydeden sanatçı, serginin evrensel barışa adanmasını ve hikâyesini anlatırken “Barışa en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda bu yapıları evrensel barış ile bağdaştırmak istedim ve adını ‘Mukarnas’ koydum. Mukarnas, Selçuklu Mimarisi’nde bir bezeme çeşidi. İslam bezeme anlayışında mistik anlam, geometrik biçimler ve düzenlemelerin kurgusunda gizlenmiştir. Evrensel birlik ve denge düşüncesi çokgen ve çok köşeli yıldızlarla somutlaştırılmıştır. Amacım, eserlerimle şuan en çok ihtiyaç duyduğumuz evrensel barışa dikkat çekmek, duyarlı bir sanatçı olarak bu konudaki farkındalığımızı artırmak” dedi.

Etiketler: » »
Share
3077 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?