logo

QInvest LLC, ERGO Portföy’ü Satın Aldı

jenerik_el_sıkisma_5

Katar’ın önde gelen yatırım grubu ve dünyanın en önemli İslami finans kuruluşlarından QInvest L.L.C. (QInvest), Türkiye’deki en hızlı büyüyen portföy yönetimi şirketlerinden biri olan ERGO Portföy’ü satın aldığını açıkladı. Bu satın alımın tamamlanmasının ardından QInvest Asset Management, 1 milyar dolara yakın yönetilen toplam varlık büyüklüğüne sahip oldu.

Bu satın almanın tamamlanması ile ERGO Portföy’ün ismi QInvest Portföy olarak değiştirildi ve şirket, QInvest’in %100 bağlı ortaklığı haline geldi. QInvest Portföy’ün üst yönetimi değişmeyerek ERGO Portföy’ün hali hazırdaki Genel Müdürü Murat Vanlı tarafından yönetilecek ve İstanbul’dan görev yapmaya devam edecek.

ERGO Portföy’ün satın alınmasıyla birlikte QInvest Portföy’ün faaliyete başlamasını QInvest için çok önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiren QInvest İcra Kurulu Başkanı (CEO) Tamim Hamad Al-Kawari Bu bizim QInvest içindeki üç ana faaliyet kolundan biri olan Portföy Yönetimi bölümümüzün geliştirilmesine yönelik uzun vadeli stratejimiz doğrultusunda ve konumumuzu önde gelen global İslami Yatırım Kuruluşu olarak koruma misyonumuzun önemli bir kilometre taşıdır. Türkiye’nin cazip yatırım fırsatları sunduğunu ve birkaç yıldır bu pazardaki markamızı ve ekspertizimizi kuruyor olduğumuzu düşünüyoruz. EGRO Portföy’ün satın alınması Türkiye pazarına getirebileceğimiz ekspertizi genişletiyor ve derinleştiriyor ve ayrıca Türkiye, Körfez İşbirliği Konseyi ve global pazarlar arasında iş hacmi artışına olanak tanımamızı sağlıyor. 2015’in başlarında ERGO Portföy bir şemsiye İslami fon kurmuş ve QInvest Sukuk Fonu adı altında, danışmanlığını QInvest Asset Management‘in yaptığı bir global Sukuk fonu başlatmıştır. QInvest Sukuk Fonu, Türkiye’nin elektronik fon platformu TEFAS üzerinde işlem gördü ve hem kurumsal hem de bireysel olmak üzere uluslararası İslami sabit getirili enstrümanlara yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcıların ilgisini toplamıştır.  Satın alımla birlikte şemsiye fonu, stratejileri hali hazırda QInvest Asset Management’ın uluslararası fonlarında kullanılan diğer İslami fonları sunmak için bir platform görevi görecek ve Türkiye’deki İslami finans pazarının büyümesine katkıda bulunacaktır dedi.

QInvest Asset Management Başkanı ve QInvest Portföy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ataf Ahmed QInvest Portföy’ün faaliyete başlaması hâli hazırdaki büyüme stratejimize ivme kazandıracak ve QInvest Asset Management’ı önde gelen global İslami portföy yönetim gruplarından biri olarak konumlandıracak. QInvest Asset Management, yönetmekte olduğu toplam portföy büyüklüğünü üç yıl gibi kısa bir zamanda yaklaşık 1 milyar dolara yükseltti ve ulaşılan bu hacim, gelecekteki büyüme için daha da güçlü bir şekilde konumlanmamızı sağladı dedi. QInvest LLC’nin hâlihazırda önemli finans merkezlerinde birçok uluslararası ofisi ve stratejik ortaklıkları bulunduğunu belirten Dr. Ahmed QInvest Portföy’ün faaliyete geçmesi, QInvest’in hızlı büyüyen Türkiye pazarına olan bağlılığını artıracaktır ve Türkiye’de 2011 yılındaki QInvest temsilcilik ofisi kuruluşunu takip etmektedir. QInvest LLC, Türkiye’de 2011’den beri, özellikle dış finansman işlemlerine yönelik olarak faaliyet gösteriyor. QInvest LLC, son dönemdeki Türkiye Cumhuriyeti Sukuku (yabancı kira sertifikası) ihracı (1,25 milyar dolar), Türkiye Finans Sukuku (500 milyon dolar), Albaraka Türk Sukuku (350 milyon dolar) ve Albaraka Türk Basel III-uyumlu II. Düzey Sukuk (250 milyon dolar) gibi kilometre taşı olan işlemlerde, eş lider ve lider olarak yer almıştır. Finansman faaliyetlerinin yanı sıra QInvest LLC birleşme ve devralmalara ilişkin danışmanlık alanında da faaliyet gösteren şirket, 2015 yılında Boyner Perakende ve Tekstil yatırımlarının %31 oranındaki hissesinin satın alınmasıyla ilgili baş müşterilerinin tek danışmanı olarak görev yapmıştırdedi. Türkiye’nin İslami Finans hizmetleri pazarında önemli bir merkez olduğuna ve olmaya devam edeceğine inandıklarını belirten Ahmed Vizyonumuzu faaliyet gösterdiğimiz her sektörde başlıca oyunculardan biri olmak olarak belirledik. ERGO Portföy’ün satın alınması, bizim için Türkiye’de bir dönüm noktasıdır; pazara ve sektöre olan desteğimizin devam ettiğini göstermektedir. Sayın Murat Vanlı liderliğindeki ERGO Portföy ekibinden ve emeklilik fonlarındaki lider varlık yöneticisi konumlarından çok etkilendik. Mevcut ekiple yakın çalışmayı ve Türkiye’deki hizmetlerimizin kapsamını genişletmeyi dört gözle bekliyoruz dedi.

QInvest Portföy Genel Müdürü  Murat Vanlı Yeni sermayedarımız QInvest’in sağlayabileceği uluslararası destek, Türkiye’deki faaliyetlerimizi genişletmemize imkan verecek. Mevcut müşterilerimiz aynı ekipten servis almaya devam ederken, QInvest’in uluslararası bilgi birikimi sayesinde hizmet kalitemiz ve çeşitliliğimiz artacak. QInvest Grubu’na katılmaktan, gelecekteki büyümesine ve başarısına katkı sağlayacak olmaktan dolayı çok memnunuz” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
1943 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?