logo

Qualcomm Life İle Her Yere Akıllı Sağlık Çözümleri Ulaşabilecek

mh_qualcomm_derek_aberle

Qualcomm Incorporated’in Başkanı Derek Aberle

Qualcomm Life, medical cihaz entegrasyonu ve klinik veri yönetim çözümlerinde 38 ülkede 1.930 hastanede sağlayıcı olan Capsule Technologie’yı satın aldığını duyurdu. Capsule, Qualcomm Life’ın yüzde yüz iştiraki olacak.

Capsule’ün satınalımı, Qualcomm Life’ın bağlantılı sağlık çözümlerinin hastaneleri de kapsamasını sağlayacak ve böylece evden hastaneye ve ikisinin arasındaki bütün noktalardaki bakım sürecini kolaylaştıracak. Qualcomm Life’ın kablosuz uzmanlığını ve hastane dışında da birbirine bağlı tıbbi cihazlar ekosistemini Capsule’ün bağlantılı tıbbi cihazları, EMR ve hastane kurumlarının tümünü içine alan BT sistemleriyle  bir araya getirilmesiyle Qualcomm Life dünyanın en geniş  açık ve bağlantılı sağlık ekosistemini oluşturarak her yere akıllı sağlık çözümleri ulaştırabilecek.

Capsule’ün önde gelen medikal cihaz entegrasyonu ve klinik veri yönetim platformu, hastane içinde bağlı cihazların en büyük ekosisteminde veri toplama, EMR ve sağlık BT sistem entegrasyonunu  ve izlenebilmesini sağlıyor. Capsule’ün akıllı network’ü hastane içinde çeşitli karar destek sistemlerine, alarm ve bildirim sistemlerine ve mal yönetimi araçlarına zamanında klinik veri iletme kapasitesi ile cihaz bütünleştirmesinden öteye gidiyor. Böylece bekleme süresi ve uyarlama hataları azaltılıp zamanında ve bilinçli bakım sağlanıyor.

Qualcomm Incorporated’in Başkanı Derek Aberle “Qualcomm, Nesnelerin İnterneti konusunda  sağlık gibi dikey alanlarda da pozisyonunu güçlendirmeye odaklanmış durumda. Capsule’un satınalımı sağlık hizmeti platformumuzu genişletiyor ve böylece bütün bakım sürecinde bağlanılabilirlik çözümleri sunarak dünyanın en büyük, bağlı sağlık ekosistemlerinden birini yaratmamızı sağlıyor. Bu ‘Medikal Nesnelerin İnterneti’ni geliştirmek için önemli bir adım olacak” dedi.

Capsule CEO’su Gene Cattarina “Artık sağlık hizmetleri eve, seyyar ortamlara ve hastane gibi geleneksel olmayan bakım bölgelerine de taşınıyor; bu durumda hasta nerede olursa olsun medikal verinin kümelenmesi kritik önem taşıyor. Qualcomm Life ve Capsule birleştiğinde bu kümelenmeyi, bakım takımları arasındaki verileri daha ulaşılabilir ve birlikte çalışabilir hale getirerek güçlendiriyor. Böylece bakımın hastanede, evde ve ikisi arasındaki her noktada devam etmesini sağlıyor” dedi.

Etiketler: » » »
Share
1721 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?