logo

Rani R. Raad, CNN International Commercial’ın Başkanı Oldu

mh_cnn_international_rani_raad

CNN International Commercial Başkanı Rani R. Raad

2013 yılında kurulduğundan bu yana CNN Uluslararası Ticaret Grubu’nu ve CNN’in uluslararası ticaret faaliyetlerini yöneten Rani R. Raad, CNN International Commercial’ın Başkanı oldu.

Bu görevinde Raad, ABD dışında da CNN’in ticari işlevli faaliyetlerinden sorumlu olmaya devam edecek. Bunun yanı sıra Turner Global’in programlı satış stratejisinin geliştirilmesi, reklam satış, içerik satış ve ortaklıklar, iş geliştirme, pazarlama ve araştırma departmanları da bundan böyle Raad’ın kontrolünde olacak.

Rani Raad yeni göreviyle ilgili olarak “CNN’in hızlı değişen haber trafiği ve medyadaki rolü konusunda heyecanlı ve tutkuluyum. Dünyanın haber lideri olarak yeniliğe olan bağlılığımız, ticari faaliyetlerin yanı sıra markanın editoryal çıkışını da destekliyor. Ticari partnerlerimiz için pazara getirdiğimiz çok daha sofistike, yaratıcı çözümler ile bu değişimin bir parçası olmayı iple çekiyorum” dedi.

Turner Global Başkanı Gerhard Zeiler, Raad’ın yeni göreviyle ilgili olarak “Rani’nin uluslararası pazarlardaki ticari girişimleri içeren çeşitli portföy yönetiminde dikkate değer bir tecrübesi var. CNN’in uluslararası ticari faaliyetlerini yürütmek için bu alanda tecrübeli kişileri bir araya getirerek lider dijital bir ekip kurdu. Kurulan bu ekip, sınıfının en iyisi ve ödül kazanmış reklam satışları çözümleri sunarak, dünya çapında yeni markalar yaratmak üzere lisanslama ve içerik satış programları sunacak” dedi.

Rani Raad Kimdir?

Raad daha önce Başkan Yardımcısı ve Baş Ticari Görevlisi, CNN International ve bundan önce CNN International Reklam Satış Başkan Yardımcısı ve Yönetim Müdürü oldu. Turner’ın çocuk kanalları ve Türkiye ve Orta Doğudaki eğlence işinden sorumlu olmaya devam edecek. Raad CNN kariyerine New York’ta başladı ve şimdi Londra’dadır. 2013 yılında, dünyanın en etkili Arap’larını içeren Arap İş Gücü 500 listesinde 71 numarada yer almıştır ve 2015’te Arabian Business tarafından 40 kişilik en güçlü Arap listesinde 13. olmuştur. 2011 yılında Dünya Ekonomi Forumu Raad’ı medya sektörüne katkılarından dolayı Genç Küresel Lider olarak tanımıştır. 2015 yılında, Medya sektöründe başarılarından dolayı Syracuse Üniversitesi’nin S.I. Newhouse Halkla İlişkiler Okulu’nun 50 mezun 50 başarılı listesinde yerini almıştır. Raad New York’taki Syracuse üniversitesi S.I. Newhouse Halkla İlişkiler okulundan B.S. (Bachelor of science) derecesiyle mezundur.

Etiketler: » » » »
Share
1974 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?