logo

Rotary Türkiye “Meslek Hizmet Ödülü” Başaran Ulusoy’un

mh_rotary_odul_ulusoy

Rotary Türkiye, her yıl iş yaşamında yüksek ahlak standartlarının teşviki ve yaygınlaştırılması için verilen “Meslek Hizmet Ödülü”nü bu yıl TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy‘a verdi.

9 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Sürmeli Otel’de düzenlenen toplantıda TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a plaketini Rotary Türkiye adına Özcan Albak ve Fulya Temeltaşı takdim etti.

Plaketi TÜRSAB ve sektörü temsilen aldığını belirten Ulusoy, Türkiye’de 35 milyar dolar turizm geliri, 42 milyon misafir, 55 havalimanı, 52 yat limanı ve 1 milyon 360 bin yatak kapasitesi, THY’de ise 85 bin koltuk ile çok iyi bir noktada olunduğunu belirtti. Kongre turizmi, sağlık turizmi, gastronomi turizmi gibi farklı başlıklarla da sektöre ivme kazandırdıklarını kaydeden Ulusoy “Gastronomi-lezzet durakları turları bizim eserimiz. Hem öğretiyoruz, öğretirken de o yöredeki folkloru yaşatıyoruz. El işi sanatımızı yaşatıyoruz” dedi.

Çevre ve kültürel varlıkların korunmasının önemine de değinen Ulusoy “Yeşili korumuyorsan, doğayı korumuyorsan tabiat intikamını almaya başlıyor” dedi ve Marmara Denizi’nde, Ege Denizi’nde, Karadeniz’de yaşanan sıkıntılara değindi. Ulusoy, Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalara yapılması planlanan yolların yol açabileceği risklere de dikkat çekti.

38 bölge ve 700 çalışanıyla TÜRSAB olarak Türkiye’de turizmi geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Ulusoy “Kendi vatandaşlarımızı müzeleri gezmeye çağırıyoruz. Bugün Topkapı Sarayı’na gelen misafir sayısı 4 milyonu aşmış. Ayasofya 4 milyonu aşmış. Efes 2 milyonu aşmış. Müzelerimiz bizim sermayemiz, kültür varlıklarımız bizim sermayemiz. Turizm ise ticaretimiz. İkisini birleştirmeye çalışıyoruz. Ülkeyi tanıtıyoruz. Güneydoğu’da iş, aş kuran sektörlerin başında biz geliyoruz. Ülkeyi tanıtırken yalnız kendi vatandaşlarımıza değil, yurtdışından gelenlere de tanıtıyoruz. Hem ülkenin güzelliklerini, hem ülkenin Batı’ya dönük yüzünü anlatmaya çalışıyoruz. Dünyaya açılan bu pencereyi açık tutmaya çalışırken sektör olarak da bazı sıkıntılarımız var. Geleceğe umutla bakıyoruz. Türkiye’nin geleceğinde turizmin önemli bir yeri var. Turizm sektörü olarak barışın temsilcisiyiz. Huzurlu bir ülkede iş ve aş, öncelikli prensibimizdir” dedi.

Rotary Türkiye adına konuşan Fulya Temeltaşı ise “Kendini iyiliğe adamış bir STK olarak Rotary’nin yaptığı 25 bin muhtaç insana kıyafet dağıtılması ve düzenli olarak engellilerin gezdirilmesi etkinliklerinde bize destek olan TÜRSAB’a yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
2607 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?