logo

Sait Günel’den Akrilik Semineri ve Canlı Performans

mh_atolye_calismasi_sait_gunel

“Sanattan Yaşama” isimli geniş kapsamlı projenin eğitim seminer&workshopları, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Sait Günel’in gerçekleştirdiği canlı performans ile tamamlandı. Ulusal ve uluslararası platformda çalışmaları ile tanınan Sait Günel’in 30 Nisan 2016 tarihinde saat: 12:00 – 15:00 arasında gerçekleştirilen seminer&canlı performansa sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Etkin bir izleyici topluluğu, sanatçının akrilik konusunda aktardığı teknik bilgiler eşliğinde eserinin yapım aşamalarını keyifli bir sunum ile izleme fırsatı yakalamışlardır.

Projeye desteklerinden dolayı sanatçıya teşekkür plaketini Kadıköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Kadın Muhtarlar Başkanı Seval Özkan takdim etti.

Sait Günel, akrilik sanatı ve proje hakkında “Yaratma eyleminin, insanlığın varoluşundan beri en büyük eylemlerden biri olduğuna inanırım. Her tarihsel dönemde, yaratamayanların yarattıkları, “Yaşanası Cenneti”, ortaçağ karanlıklarına, çıkmaz sokaklara götürme çabaları hep olagelmiştir. Asla kalıcı olma şansı yoktur. Bundan dolayı, Yaratanların Yolculuğu’nun ışıklı aydınlık yarınlara ulaşacağına inancım tamdır. Bu inançla ÇYDD’nin çocuklara uzattığı ele sanatımla destek vermekten onur duyarım“ dedi.

Proje yöneticileri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi adına ÇYDD ile dernek üyesi ressam Günsu Saraçoğlu ve ressam Dilşad Atasoy projeyle ilgili olarak “Sanat ve çocuk ekseninde oluşan bir proje hayalimizi ÇYDD ile gerçekleştirme şansını bulduk. Bu proje kapsamında, alanlarında önde gelen sanatçılarımızı ve sanatseverleri aynı platformda bir araya getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sanatçı Sait Günel’i (Akrilik) ile gerçekleştireceğimiz son seminer&workshop etkinliğimizi, 17-22 Mayıs ayında CKM Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek sergi ile sonlandıracağız. Bugüne kadar “Sanattan Yaşama” projesi bünyesinde gerçekleştirilen; Suluboya Sanatçısı Saim Altuncu, Seramik Sanatçısı Hülya Günel, Mozaik Sanatçısı Süha Semerci seminer&workshop ve Minyatür Sanatçısı Taner Alakuş, İllüstrasyon Sanatçısı Gürcan Özkan ve bugünde Ekslibris Sanatçısı Hasip Pektaş’ın seminer&workshop etkinlikleri sanatseverlerden büyük ilgi görmüştür. Projemize Kadıköy Belediyesi ve Colorbox Material Store’un sponsorluğu ile desteklenmiştir. Bunun yanı sıra dünyanın önde gelen ve Türkiye’nin tek Grafik Sanatlar Müzesi kurucusu Sanatçı Süleyman Saim Tekcan, dünyadaki 10 müzeden biri olan İstanbul Ekslibris Müzesinin kurucusu ve Derneğinin kurucusu Sanatçı Hasip Pektaş ve birçok değerli sanatçı projemize destek vermektedirler. Projemize tiyatro ve müzik alanındaki sanatçılardan da özel bir destek gelmiştir. Sanattan Yaşama Projesinin tanıtımında kullanacağımız müzik Ceren Atasoy (söz) ve Cenk Şen tarafından hazırlanmış ve projemize çok farklı bir boyut kazandırmıştır. Projemize destek veren tüm sanatçılara, sanatseverlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.

ÇYDD Adresi: Maya Birimi – Şehirkahya Sok. Meltem Apt. No: 32   Ziverbey / Kadıköy – İstanbul

Etiketler: » » » » »
Share
3091 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+4 = ?
#

Sait Günel’den Akrilik Semineri ve Canlı Performans” için 1 yorum

  1. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına gerçekleştirilen “Sanattan Yaşama” sosyal sorumluluk projesinin tüm eğitim seminer&workshop yayınlarında desteğini esirgemeyen Değerli Maxihaber’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum..