logo

Sanal Dünyadan Uzak Kalanlar e-Ticarete Alışacak

mh_ofix_gurkan_ugras

Ofix.com Genel Müdürü Gürkan Uğraş

Ofislerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan ofis marketi Ofix.com,  online alışverişe uzak duran kitle için cep telefonu ile üyelik imkanı sunmaya başladı. Türkiye e-ticaret dünyasında ilk kez hayata geçirilen hizmet, teknolojiye uzak duran, e-posta kullanmayan ancak internetin sunduğu fırsatlardan yararlanmak isteyen tüketicileri hedefliyor. Yeni uygulama sayesinde e-postası olmayan müşteriler Ofix.com’a rahatça giriş sağlıyor ve tüm sipariş süreçlerini sms ve cep telefonu numarası aracılığı ile takip edebiliyor. Dört aylık deneme süreci sonunda kullanıcıların yüzde 13’ü e-posta yerine telefonla üyeliği tercih etti.

E-postası olmayan kitle e-ticarete ısınacak

Ofix.com Genel Müdürü Gürkan Uğraş, büyük veriden müşteri memnuniyetini artırmak için faydalandıklarını ve müşteri kitlesinin profiline uygun hizmetleri kurguladıklarını belirterek  “Araştırmalarımız sonucunda kullanıcılarımızın bir kısmının e-postası olmadığını gördük. Onların ofix.com’a rahatça girebilmelerini ya da ilk adımlarını atmalarını sağlamak için cep telefonu numarası ile giriş yapmalarını sağlayacak bir sistemi hayata geçirdik” dedi. Amaçlarının e-ticaret’e ya da sanal dünyanın dinamiklerine alışamamış kitlenin rahatlıkla servislerini kullanabilmesi olduğunu kaydeden Uğraş “Tüketicinin e-ticarete alışmasını  beklemektense biz onlara uyum sağlamaya çalışıyoruz. Bu sayede orta yaş üzeri tüketiciyi de e-ticarete çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Cep telefonu ile üyelik uygulamasının 4 aydır deneme sürümünü kullanan Ofix.com’un rakamları da sistemin oldukça etkili olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre son 4 ayda kullanıcıların  yüzde 1’i sosyal medya hesapları, yüzde 13’ü telefon, yüzde 86’sı ise e-posta ile Ofix.com’a üye oldu. İkinci çeyrekte telefon ile üyeliğin yüzde 23’ün üzerine çıkması hedefleniyor.

Etiketler: »
Share
2302 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+9 = ?