logo

Sanatçılar Nepal Heyeti İle Buluştu

mh_nepal_dostluk_gecesi

Aylar evvel Nepal’de korkunç depremde evsiz ve anne-babasız kalan çocuklara rehabilitasyon merkezi inşaatına katkı amacıyla küratörlüğünü kendisi de bir Lion olan Esma Bayraktar’ın yaptığı “Ağlama Nepal” sergisine 41 Ressam katılmıştı. Tamamı bağış olarak yapılan tablolar, Lions Anadolu Yakası Federasyonu ve Caddebostan Sahil Lions kulübünün düzenlediği şık bir kokteyl ile Kilercibaşı Köşkü’nde açılan sergide Lionlar ve sanatseverlerle buluştu.

Lions Anadolu Yakası Federasyonu başkanı Ln. İsmet Özer Balta ve Caddebostan Lions kulübü başkanı Didehan Yıldırım’ın serginin önemini vurgulayan konuşmaları , ilgilenenlerin tabloların tamamını satın almasını sağladı.

Ali Naki İlhan, Ayla Kılıçoğlu, Asuman Türkan, Ayşen Can, Berrin Duma, Belma Saltan Üçeyler, Belgin Atalay, Benhur Bayrak, Can Varol Teser, Fevzi Yavuz, Esat Acet, Fehmi Bildik, Erol Yıldırım, Esma Bayraktar Özparpucu, Gül Alpata, Murat Erkan, Tülay Erbesler, Gülsun Karadayı, Neriman Şairoğlu, Nergis Orhon Soydaner, Gülizar Malçok, Yeşim Şeşen, Pervin Özen, Aysel Atalay, Songül Yurtgül, Özcan Çelen, Dilek Koç, Tomris Dalbun, İrfan Seçkin, İbrahim Akıncı, Şeref Bulca, Şehnaz Aykaç, Hüseyin Sartaş, Muhsin Kaleli, Nur Tokatlı, Neşe Kalınbacak, Neşe Nilgün Kuru, Seher Söyleme Çelik, Murat Özdemir, Fatih Eken, Hayriye Kuran’dan oluşan 41 ressamın büyük bir heyecanla çizdikleri resimler, depremde yerle bir olan Nepal’de gülen çocuk yüzlerine dönüştü.

Ülkemizi ziyarete gelen Nepal Lions genel yönetmeni Rudrahari Gyawalli ve ekibi ülkemizde 5 gün Lionslar tarafından konuk edildiler. İki ülke arasında kültür alışverişi açısından bizleri daha yakından tanıma fırsatı buldular. Bu çerçeve dahilinde Kilercibaşı Köşkü’nde Caddebostan Sahil Lions kulübünün verdiği bir davetle 41 ressamla buluştular. Teşekkür davetine yerel giysileriyle ve özel makyaşlarıyla katılan nepalli heyet, sempatik tavırlarıyla da ilgi çektiler.

Lions Anadolu Yakası Federasyon başkanı Ln. İsmet Özer Balta Açılış konuşmasında Nepal’den gelen konuklarımıza ve yukarıda isimleri bulunan Ressamlara hoş geldiniz diyerek bu anlamlı kültür buluşmasını sağlayan Basın danışmanım ve küratör Esma Bayraktara teşekkür ediyorum dedi. Bütün ressamlara da ayrıca teşekkür ederek iki ülke arasındaki yaklaşımda büyük katkınız oldu. Sizlerin bağışlarınızla Nepal’de kimsesiz çocuklara rehabilitasyon merkez binasına katkı sağlandı. Sanatınızla dünyanın öbür ucundaki çocukları gülümsettiniz. Birlikte sosyal yardım projelerinde yeniden buluşmak dileğiyle hepinize tekrar teşekkür ederim dedi.

Ülkelerinden 41 Ressama getirdikleri sembol hediyelerini sunarak teşekkürlerini belirten Nepal Lions Genel Yönetmeni Rudrahari Gyawalli ve 10 kişilik heyeti bağış yapan ressamlara hitap ederek “sizlere nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz. Hiçbir kelime duygularımızı ifade edemez. Dünyanın her yerinden Nepal’e milyonlarca yardım geldi ancak bu yardım çok anlamlı. Fırçalarınızla hayallerinizle Nepal’e yardıma koşmanız hiç bir değerle ölçülemez. Minnet ve Şükranlarımızı lütfen kabul ediniz” diyerek ressamların isimlerini tek tek sayıp yanına alarak fotoğraf çektirdi.

Ayrıca eserlerin arasından kura çekilerek seçilen, Belma Saltan Üçeyler’e ait bir eseri Caddebostan sahil lions kulübü başkanı Didehan Yıldırım ve aynı zamanda kulüp toplantı yönetmeni olan küratör Esma Bayraktar birlikte Nepal Heyetine hediye ettiler. Altın varak kullanılarak yaptığı Budha resminin Nepal’e gitmesinden onur duyduğunu belirten ressam Belma Saltan Üçeyleri tüm ressamlar alkışlayarak tebrik ettiler. Ressamlar bu anlamlı tören ve kokteylden sonra böyle bir anlamlı geceyi yaşamaktan çok duygulandık bize böyle anlamlı bir sergide buluşturan Esma Bayraktara ve Lions camiasına teşekkür ediyoruz diyerek köşkten ayrıldılar.

 

Etiketler: » » » »
Share
5170 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?