logo

SAP, Afrikalı Gençlerin Dijital Okur Yazarlığı İçin Destek Veriyor

SAP, bu yıl yarım milyon Afrikalı gence temel kod yazma becerileri kazandırmayı hedefleyen Afrika Kod Haftası (Africa Code Week) için bir fon yaratma kampanyası başlattı. Sosyal medyada büyük etki yaratması beklenen kampanya için SAP, 8 Eylül 2017 tarihine kadar #SConnect17 ve #AfricaCodeWeek hashtag’leriyle atılan her tweet için projeye 1 Euro bağışta bulunacak.

SAP EMEA Kurumsal Sosyal Sorumluluk Direktörü ve Afrika Kod Haftası Global Proje Lideri Claire Gillissen-Duval Dünyada çok sayıda genç kız, yeterli desteği göremediği için bilgi ve iletişim teknolojileri alanında kariyer yapamıyor. SAP olarak; Afrikalı genç kızların ve kadınların teknoloji ve girişimciliği bir kariyer fırsatı olarak görmelerini, öncü isimlerin ve rol modellerin de bu gençlere katkıda bulunmalarını; onların öğrenmeye duydukları açlığı, yaratıcı girişimlerini ve değişim hayallerini desteklemelerini hedefliyoruzdedi.

Teknoloji Eğitimi, Afrikalı Gençlerin Geleceğini Şekillendiriyor

2035 yılında dünyanın en geniş iş gücü potansiyeline sahip olacağı tahmin edilen Afrika, özellikle gelişmiş ülkelerdeki nüfusun yaş ortalamasının giderek yükseldiği bir ortamda, global ekonominin itici güçlerinden biri olmaya aday.

Afrika Kod Haftası; okulları, öğretmenleri, hükümetleri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek Afrika’nın dijital yetenek açığını kapatmayı, bu alandaki cinsiyet ayrımını ortadan kaldırmayı ve Afrika’nın genç nesillerine inovasyon ve ekonomik büyüme için şart olan dijital becerileri kazandırmayı hedefliyor.

SAP, Afrika’da İş Dünyasına Yeni Yetenek Havuzları Oluşturmaya Katkıda Bulunuyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen dijital okur-yazarlık girişimi Afrika Kod Haftası, kıtadaki sürdürülebilir büyümeyi ve beceri gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.

2015’te düzenlenen Afrika Kod Haftası, ilk yılında 89 bin gencin katılımıyla gerçekleşti. 2016 yılında ise bu sayı hedeflenen 150 bin kişinin çok üstüne çıkarak 426 bin kişiye ulaştı. Bu yıl ise kıtadaki 35 ülkeden, 8-24 yaş grubundaki 500 bin genç Afrikalının temel kodlama becerileri kazanması amaçlanıyor.

SAP SuccessFactors Başkanı Mike Ettling “Her yıl düzenlediğimiz etkinliklerimizin bir parçası olarak, dünyada değişimi tetikleme gücüne sahip bir sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yapıyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk programlarımız ile çalışanlarımız ve müşterilerimiz arasında daha derin bir bağ kurmayı hedefliyor; yarattığımız sosyal etkinin gücünü memnuniyetle izliyoruz. Bu doğrultuda Afrika Kod Haftası, çok doğru ve kendimizi çok yakın hissettiğimiz bir proje. Geniş bir kitlenin gelişimini desteklemeye, onlara beceriler kazandırmaya, iş dünyasına yeni yetenek havuzları oluşturmaya yönelik çok önemli bir girişim. Böylece gençler, toplum ve iş dünyası için daha fazla çeşitlilik, yaratıcılık ve inovasyonun da kapılarını aralıyoruz” dedi.

Daha fazla bilgi için: http://africacodeweek.org/

www.sap.com/turkey

Etiketler: » » » »
Share
2487 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?