logo

SAP Forum İstanbul, İş Dünyası Profesyonellerini Buluşturdu

mh_sap_zeynep_keskin

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin

SAP Forum İstanbul, iş dünyasının farklı sektörlerinden 5 bine yakın profesyonelin katılımıyla 21. kez gerçekleştirildi.

SAP’nin “Reimagine Business for the Digital Economy” temasıyla 27 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği etkinlikte iş dünyasında yaşanan hızlı dönüşüm ve teknoloji trendleri değerlendirildi. SAP, IBM, Microsoft ve Intel gibi global teknoloji liderlerinin dijital dönüşüm vizyonlarının ele alındığı “İnovasyon Paneli”, Mirgün Cabas’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Dijitalleşmeyle birlikte değişen iş dünyası için yenilikçi çözüm ve fikirlerin paylaşıldığı etkinliğin açılış konuşmasını SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin yaptı. Dijital dönüşümün ekonomiyi ve şirketleri nasıl etkileyeceğine dair öngörülerini paylaşan Keskin “SAP olarak bugünün çalışma prensiplerini değiştirirken, gelecek kuşakların çalışma biçimlerini de şekillendiriyoruz. İş modellerini geliştirmek ve geleceği şekillendirmek ise teknolojiyi en etkin şekilde kullanmaktan geçiyor. SAP bugün, 300 bin kurumun iş süreçlerini daha iyi yönetmesi için ileri teknolojiler ve çözümler geliştiriyor. SAP olarak güçlü bir iş ağına sahibiz, bu iş ağını dünyanın en büyük iş problemlerini çözmek için kullanıyoruz. SAP Türkiye olarak sahip olduğumuz bu uzmanlığı ve her sektörden yüzlerce global proje deneyimini Türk şirketlerine aktarıyoruz” dedi.

Hayaller hedeflere, hedefler de başarı hikayelerine dönüşüyor”

Keskin “Hem kurumsal hem de bireysel hayatlarımızda yepyeni bir dönemi yaşıyoruz.  Bu yeni dönemde bizleri ileriye taşıyacak en önemli faktör her gün yaptığımız işleri yeniden hayal etmek olacak. Eşi benzeri olmayan şeyleri hayal etmek zor, ancak bunu yapmazsak yarına geç kalacağımızı bilmeliyiz.  Önümüzdeki 5-10 yıl çok daha çığır açıcı gelişmelere sahne olacak, hayal etmek artık bir tercihten öte, adeta bir zorunluluk. Bu felsefe ile ilerlediğimizde insanların hayatını iyileştirecek, fark yaratacak ve sinerji oluşturacak adımları da atmış olacağız” dedi.

Dijital ekonomiye yön veren liderler, gelecek hayallerini paylaştı

Forum’un açılışında düzenlenen, teknoloji dünyasının devlerini bir araya getiren İnovasyon Paneli’nde SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, IBM Türk Genel Müdürü Defne Tozan, İntel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, yeniden hayal etmenin ekonominin geleceğini nasıl etkileyeceğine dair görüş ve planlarını paylaştılar.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ‘‘İçinde bulunduğumuz dönemin en önemli gündemi veriyi değere dönüştürmek. Öyle ki dijitalleşme bireylerin verimliliğini beş yıl içerisinde %19, kurumların verimliliğini ise %4-5 civarında artırdı. Önümüzdeki beş yıl içerisinde kurumların verimlilik artışı da çift haneli rakamlara ulaşacak” dedi.

IBM Türk Genel Müdürü Defne Tozan, son yirmi yılda hayatımızda çok şeyin değiştiğini ancak önümüzdeki beş yılda bu değişimin daha da ivmeleneceğini belirterek “IBM Türk olarak geleceği bugünden hayal ediyor, verinin doğru şekilde değerlendirilmesini önemsiyoruz” dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu “Dijital dönüşüm ve bulut bilişim dünyayı demokratikleştiriyor.  Artık küçük bir işletme ile bir dünya devi, şirketinin ihtiyacına göre aynı alt yapıdan yararlanabiliyor. İçinde bulunduğumuz bu yeni dönemde 5 mega trend görüyoruz. Bunlar; büyük veri, sosyal-kurumsal ağlar, mobilite, bulut bilişim ve siber güvenlik” dedi.

Zeynep Keskin “SAP Türkiye olarak Türkiye’de 15 yıldır hiç durmadan hayal ediyoruz ve ülkemizin her bölgesinde insanların işlerine ve yaşamlarına dokunuyoruz. Bu hayal müşterilerimizle birlikte sektörleri ve ekosistemimizi büyüttü. SAP Türkiye olarak 18 kişiden 250 kişiye ulaştık. Bugün 1300’den fazla müşterimiz, 67 iş ortağımızla birlikte 27 üniversite ile işbirliğimiz var. Dijital ekonominin şekillendirdiği bu yeni dönemde her şirket alanının dışına çıkmak için farklı sektörlerdeki şirketlerle işbirliği yapıyor. Birlikte inovasyonlara imza atıyorlar. Birlikte geliştirmek artık her zamankinden önemli. Endüstri 4.0 çağında, müşteri üretimin odağına yerleşirken firmalar stratejilerinde kullanıcı deneyimini derinleştirmeye ve nesnelerin internet ile oluşan akıllı üretime odaklanıyor” dedi.

Başarı hikayelerine dönüşen hayaller ödüllendirildi

Tüpraş, KoçSistem, Carrefoursa, Türk Traktör, Aygaz, Yaşar Holding, Mercedes Benz ve Vestel gibi sektöründe lider kurumların hayata geçirdiği SAP projeleri ve başarı hikayelerinin paylaşıldığı SAP Forum İstanbul’da katılımcılarla paylaşıldı.

SAP Forum İstanbul’da  “Yılın SAP İnovasyon Ödülü” ve “Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü” de sahiplerini buldu. SAP’nin dijital dönüşümde inovasyon kriterlerini yerine getiren Yıldırım Holding “Yılın SAP İnovasyon Ödülü”nün,  Türk Traktör ise “Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü”nün sahibi oldu. Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Alp Malazgirt ile Türk Traktör ve Ziraat Makinaları A.Ş CEO’su Marco Votta ödüllerini SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin’in elinden aldı.

www.sap.com/turkey

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2570 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?