logo

SAP, S/4HANA İsimli Yeni Nesil Kurumsal Yazılımını Pazara Sundu

mh_sap_yazilim

Soldan sağa: SAP Satış Destek Hizmetleri Direktörü Ahmet Engin Tekin, SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin, SAP Pazarlama Direktörü Erdem Aksakal, SAP Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Candan

Gerçek zamanlı bellek içi platformu olan SAP HANA için özel olarak geliştirilmiş SAP Business Suite 4 SAP HANA (S/4 HANA) 15 Nisan 2015 tarihinde House Hotel Bosphorus’da gerçekleşen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin, SAP Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Candan, SAP Satış Destek Hizmetleri Direktörü Ahmet Engin Tekin ve Pazarlama Direktörü Erdem Aksakal katıldı

Hayatımızın giderek daha karmaşık bir hale geldiğine ve teknolojinin bu karmaşıklığa çözüm bulmak için etkin bir biçimde kullanılması gerektiğinin altını çizen SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin SAP olarak benimsediğimiz “Sadeleşme” vizyonumuz doğrultusunda 3 Şubat 2015’te New York Borsa’sında yapılan dünya lansmanı ile S/4HANA adını verdiğimiz yeni nesil kurumsal yazılımımızı pazara sunduk. Sürdürülebilir büyüme ve rekabette fark yaratabilmek için, kişilerin ve kurumların işlerini sadeleştirip fazla yüklerinden kurtularak hayatına devam edebilmesi çok önemli. S/4HANA, insanları ve yazılım teknolojilerini bir araya getirerek gerçek zamanlı, bağlantılı ve basit iş süreçleri tasarlamaya imkan sağlıyor. Dijital çağ için tasarlanan S4/HANA ile 20’nci yüzyılın karmaşık BT altyapısının sonunun başladığına inanıyoruz” dedi.

SAP Pazarlama Direktörü Erdem Aksakal “SAP S/4HANA şirketlerin dijital ekonomi çağına geçişini kolaylaştıracak.  Bu kapsamda SAP olarak uygulama alanında 40 yılın üzerinde sahip olduğumuz uzmanlığımızla, veri tabanı alanındaki yolculuğumuzu bir araya getirerek 300 bine yakın müşterimize SAP uygulamalarını gerçek zamanlı yalın bir şekilde kullanabilecekleri bir platform sunduk” dedi. SAP S/4HANA’nın veriyi gerçek zamanlı analiz etme ve gerçek zamanlı sonuç sunma konusunda çok büyük avantajlar sunduğuna değinen Aksakal, konuyu 2014 yılında Dünya Kupasında şampiyon olan Alman Milli takımı üzerinden örneklendirerek “Bir futbol maçı sırasında doğru anda doğru hamleyi yapabilmek adına maç anının analiz edilmesi çok büyük önem taşıyor. Alman Milli Takımı bu amaçla takımın daha hızlı ve seri bir oyun çıkartması ve görevleri daha hızlı yerine getirmesi amacıyla bir teknoloji projesi başlattı ve SAP ile bir işbirliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda SAP HANA üzerinde çalışan Match Insights uygulaması sayesinde Alman Milli Takımı’nın verilerinin gerçek zamanlı analiz edilip teknik ekibe gerçek zamanlı veri ulaşması sağlandı. Bu da takıma 2014 yılı Dünya Kupası şampiyonluğunu getirdi” dedi.

SAP Satış Destek Hizmetleri Direktörü Ahmet Engin Tekin: “2000 yılında Fortune 500 listesindeki firmaların %52’si bugünkü listede yer almıyor”

2020 yılı itibariyle 50 milyar cihazın internete bağlı olacağının öngörüldüğünü vurgulayan SAP Satış Destek Hizmetleri Direktörü Ahmet Engin Tekin, dünya üzerinde üretilmiş tüm verinin %90’ının son iki yılda üretildiğini, şirketlerin Büyük Veri, Nesnelerin İnterneti, Bulut Bilişim, Bağlantı Ekonomisi gibi kavramlardan doğan trendleri takip edemedikleri takdirde sürdürülebilir olamayacaklarını vurguladı. S4/HANA’nın mimarisi gereği kullanıcılarına sadeleşme, entegrasyon ve gerçek zamanlı karar alma yetkinlikleri sunduğunu belirtirken, aynı zamanda basit kullanım imkanı, global faaliyetler sürdüren şirketler arasında etkileşim fırsatı ve gerçek zamanlı uygulama avantajları sayesinde kusursuz işletme modelini mümkün kıldığının da altını çizdi. Kusursuz işletme tanımında sadeleşme ve gerçek zamanlı karar almak kadar şirketler arası etkileşimin ve iş ağlarının önemini de vurgulayan Tekin, SAP’nin sahip olduğu iş ağları üzerinde gerçekleşen yıllık işlem hacminin 600 milyar dolar olduğunu ve bunun Amazon E-Bay ve Alibaba’nın toplam işlem hacminden %50 fazla olduğunu söyledi.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
3894 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?