logo

SAP Teknoloji TIR’ı İstanbul’da

mh_sap_run_simple_tour

SAP, dijital dönüşüm ve bağlantı ekonomisinin etkisiyle giderek karmaşıklaşan iş dünyasına sunduğu yenilikçi çözümlerle kurumların sadeleşmesine destek olmaya devam ediyor. SAP bu vizyon ile spordan endüstriye, tarımdan finansa, farklı sektörlerdeki her ölçekten şirkete iş süreçlerini en son teknolojilerle daha yalın ve inovasyona açık bir şekilde yönetme fırsatı sunuyor. Spor analitikleri, dijital tarım çözümleri, perakende, bağlantılı otomobil teknolojisi gibi pek çok yenilikçi çözümü dünyanın farklı şehirlerinde tanıtan SAP Teknoloji TIR’ı bu kez İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen ve geleceğin teknolojilerini şehir şehir gezdiren tur, 36 haftada 40 bin kilometre yol kat ederek 17 ülkede 6000’i aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Son durağı İstanbul olan SAP Teknoloji TIR’ında SAP’nin mevcut çözümlerinin yanında iş dünyası için vizyoner çözümlerden örnekler de demo ve sunumlarla 18 Kasım’a kadar ziyaretçilere tanıtılmaya devam edecek. 14 Kasım’a kadar Kanyon Alışveriş Merkezi’nin önünde iş dünyasından ziyaretçileri ağırlayacak olan SAP Teknoloji TIR’ında 15 Kasım itibariyle SAP’nin Türkiye’deki inovasyon merkezi SAP Development Center’ın da yer aldığı Teknopark İstanbul’da teknoloji ekosisteminden uzmanlar, yazılım geliştiriciler ve kamu temsilcileri ağırlanacak.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin “Günümüzde artan veri ve hızla değişen ihtiyaçlar sebebiyle iş dünyasının karmaşıklaşması, her boyutta ve her sektörde faaliyet gösteren şirketlerin işlerini daha farklı yönetmeleri gerekliliğini doğuruyor. Dijital ekonomi çağının koşullarına ayak uyduramayan ve esnek olmayan çözümler, şirketlerin giderek artan beklentilerini karşılamaya yetmiyor ve şirketler, şimdiye kadar hiç karşılaşmadıkları kadar karmaşık süreçler yaşıyor. Bu süreçlerin yönetilmesini desteklemek için SAP olarak benimsediğimiz “sadeleşme” vizyonumuz doğrultusunda 25 farklı endüstride faaliyet gösteren müşterilerimizin hizmetine sunduğumuz bulut, nesnelerin interneti, büyük veri yönetimi, veri tabanı ve analitikler gibi yenilikçi çözümlerden çarpıcı örnekleri SAP Run Simple Turu ile İstanbul’a getirdik. Teknolojiye olan ilginin giderek artmasıyla, SAP olarak sunduğumuz çözümler, yalnızca kurumsal müşterilerimizin değil, onların müşterilerinin, tedarikçilerinin ve son tüketicinin hayatına dokunacak fırsatlar sunuyor” dedi.

Nesnelerin İnterneti

Süreçlerin dijital dönüşümü ve optimizasyonu için hiper bağlantılı dünyamızda internete her geçen gün yeni cihazların bağlanması ve yeni nesil cihazların ortaya çıkması günlük hayatı ve iş modellerini kökten değiştiriyor. SAP uzun yıllardır yakın olarak çalıştığı otomotiv, eğlence, spor, tarım gibi pek çok sektörde önde gelen firmalarla birlikte yaptığı ortak inovasyonlar doğrultusunda nesnelerin interneti konseptine yepyeni bir bakış açısı getiriyor. SAP Teknoloji TIR’ında yer alan demolardan biri olan bağlantılı otomobil teknolojisi, SAP HANA platformunda çalışan çözümler doğrultusunda çevreden ve araçtan toplanan bilgiler yorumlanarak, sürüş deneyimi, seyahat planlama, beklenmedik arızaların yönetimi ve hatta sigortalamaya dair kişisel analizlere olanak sunan geleceğin teknolojileriyle otomotiv sektörüne yeni bir soluk kazandırıyor.

Büyük Veri

SAP müşterilerine gerçek zamanlı bilgi kullanımının çok önemli olduğu perakende, tarım ve spor gibi endüstrilerden, doğal afetlerde süreç yönetimi ve felaket öngörü uygulamaları gibi yaşamsal önem taşıyan konulara kadar, her alanda kısa sürede büyük veriyi okuma ihtiyacına yanıt veriyor. SAP çözümleri, yalnızca kurumsal firmaların iş süreçlerinde değil, tarımsal faaliyetlerin dijital dönüşümünde de müşterilerine destek oluyor. SAP Teknoloji TIR’ında tanıtılan dijital tarım çözümleri sayesinde geleceğin tarımsal yönetim alışkanlıkları tamamen değişecek. Bu çözümler, coğrafi analizlerin okunması, meteoroloji verisi, tarımsal makinelerin kullanımı ve bakımı gibi pek çok bilgiyi kapsayan büyük verinin analizi ve yorumlanması sayesinde kısa ve uzun vadeli planlamalarda optimizasyon için tarım sektörüne yön gösterecek. Ayrıca SAP Teknoloji TIR’ında canlı bir demo ile tanıtılan “Match Insights” çözümü ile spor dünyasındaki performans analizleri yeni bir bakış açısı ele alınıyor. Maçlar sırasında oyuncu performansları ve taktik analizleri antrenörlerin mobil cihazlarına anlık olarak aktarılabiliyor, gazeteciler yorumlarını maç sırasında aldıkları gerçek zamanlı bilgiler ışığında yaparken, oyuncular maç sonrasında kendi performanslarını analiz edebiliyor.

SAP Teknoloji TIR’ında gösteren yeni nesil vizyoner çözümler ile şirketin diğer ana süreçlerinin uyum içinde çalışmasını sağlayan SAP’nin yeni nesil çözümü SAP S4HANA tüm bu inovasyonları mümkün kılıyor. SAP S/4HANA, kurumların yeni pazarları ve fırsatları keşfetmesine, bulutta ya da yerleşik sistemler üzerinde çalışabilmesine olanak sağlıyor; mobil uygulamalar ve kolay ara yüzlerle müşterilerin karar verme süreçlerini destekliyor. SAP HANA platformunun sunduğu hız sayesinde şirketler, dijital bağlantı ekonomisinde ihtiyaç duydukları en yenilikçi uygulamaları geliştirme, genişletme ve diğer tüm süreçler ile entegre etme imkanına kavuşuyor.

İş Ağları

SAP’nin çığır açan iş ağı çözümleri arasında Ariba, Concur ve Fieldglass ile şirketler satın alma, seyahat yönetimi ve insan kaynakları yönetimi gibi alanlarda dijitalleşme süreçlerini hızlı bir şekilde yönetebiliyor. Dünyanın en büyük satın alma ağı olan Ariba, bilinen en büyük iki e-ticaret sitesinin toplam cirosundan daha büyük bir ciro hacmi yaratıyor. SAP, giderek karmaşıklaşan iş dünyasında firmaların hızla yürütmesi gereken satın alma süreçleri için doğru tedarikçi ve doğru maliyetleri Ariba üzerinde bir araya getiriyor.

Bu projede çözüm ortaklığı yapan Intel ve SAP, Intel işlemci ailesi ile SAP HANA ürün optimizasyonu işbirliği sayesinde, veri depolama uygulamaları ve gerçek zamanlı yenilikçi iş çözümlerinin ortak geliştirme yol haritası çerçevesinde müşterilere ulaşmasına destek oluyor.

Etiketler: » » »
Share
2538 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?