logo

SDN Türkiye Servis Tasarımı Konusunda Bilinirliği Arttırmayı Hedefliyor

mh_sdn_turkey_kuruldu

SDN (Service Design Network) Türkiye, Dr. Yiğit Kulabaş liderliğinde açıldı. Servis tasarım kültürünün yaygınlaşması için çalışmalar yürütecek olan SDN Türkiye’nin ilk hedefi servis tasarımı konusunda bilinirliği ve farkındalığı arttırmak.

SDN, uzun yıllardır dünyanın pek çok köşesinde servis tasarımı kültürünün yaygınlaşması için çalışıyor. SDN Türkiye listeye eklenen 16. ülke organizasyonu olarak faaliyete başladı. 2 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen buluşmayla Türkiye’de servis tasarımına gönül veren profesyoneller bir araya geldi.

Dr. Yiğit Kulabaş, aynı zamanda global SDN organizasyonu Yönetim Kurulu’nda yer alan yedi yöneticiden biri konumuna sahip. Yaklaşık 25 senedir Ericsson, Microsoft, Oracle gibi uluslararası firmalarda üst düzey yöneticilik yapan Kulabaş, en son Turkcell’de Kurumsal Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaktaydı. SDN Türkiye’nin kurucu üyeleri arasında Yiğit Kulabaş’ın yanı sıra Bengi Turgan Çiftçi, Ongun Tan, Kerem Alper ve Engin Çomakçı bulunuyor.

SDN Türkiye’nin ilk hedefinin servis tasarımı bilinirliğini, farkındalığını artırmak olacağını belirten Kulabaş, inovasyonla servis tasarımı arasındaki ilişkiyle ilgili olarak “Ülkemizi servis tasarımı liginde çok iyi noktalara taşımak istiyoruz. İnovasyon güzel bir fikri ekonomik ve sosyal bir faydaya dönüştürebilmek… Ancak inovasyon yolculuğunda başarı için fikrin etkisi sadece yüzde 5. Önemli olan fikri hayata geçirebilmek. Bunun için insan odaklı düşünmek gerekiyor. Hedef müşterinin kaygılarını, motivasyonlarını, çözmeye çalıştıkları problemleri tespit etmek; geliştirdiğiniz çözümü piyasaya sürmeden önce müşterilerle test edebilmek çok önemli. Servis tasarımı bu amaçla geliştirilmiş, uçtan uca her adımı detaylı bir şekilde kapsayan, dünyanın her yerinde kabul edilmiş araçları, yöntemleri olan bir disiplin” dedi.

“Milyonlarca yeni servis tasarımcıya ihtiyaç duyulacak”

Kulabaş, dünya çapında olan gelişmelerle ilgili olarak “Servis Tasarımı yaklaşımının yirmi seneden fazla bir geçmişi var. Son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde popülerliği hızla arttı. Üniversitelerde yeni kürsüler açılıyor. Tahminler taleplerin hızla artacağı, dünyada milyonlarca yeni servis tasarımcısına ihtiyaç duyulacağı yönünde… Bir başka deyişle “kıvılcım anı”na doğru hızla ilerliyoruz. Önümüzdeki senelerde Servis Tasarımı terimini bolca duyacağız. Hayallerimiz büyük… Ülkemizi servis tasarımı liginde çok iyi noktalara taşımak istiyoruz” dedi.

SDN Türkiye organizasyonun hedefleri arasında farkındalığın yanı sıra eğitim ve teşvik programları yer alıyor. Eğitim ile ülkemizdeki servis tasarımı konusundaki yetkinliğin artması, konuya hakim profesyoneller yetişmesi, Türkiye’deki üniversitelerde de kürsüler açılması hedefleniyor. Servis Tasarımı disiplinin Turquality programına alınması, teşvik programlarına dahil edilmesinin Türkiye’nin İnovasyon yolculuğuna önemli bir katkı sağlayacağı vurgulanıyor.

Daha fazla bilgi için: https://www.service-design-network.org/

Yiğit Kulabaş ile yapılmış global SDN web sitesinde yer alan röportaj: https://www.service-design-network.org/community-k…

Etiketler: » »
Share
1987 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?