logo

Sedat Kumova “Memories / Hatıralar” ı Sergiliyor

Sedat Kumova’nın “Memories / Hatıralar” adlı kişisel resim sergisi 5 Eylül – 2 Ekim 2017 tarihleri arasında Memorial Şişli Sanat Galerisi’nde sanatseverler tarafından izlenebilir.

5 Eylül’de düzenlenen kokteyl ile açılan sergide sanatçının 1998 yılından bu yana oluşturduğu resim koleksiyonundan bir seçki sergileniyor.

Eserlerinde “anı yakalamak” ve “zamanda kaybolmamak” temalarını işleyen sanatçı, hayal gücünün ardındaki gerçekliğin en yalın halini eserlerinde vurgulamak istiyor. Sembolik anlatım tarzıyla öne çıkan sanatçının eserlerinde özellikle dantel motifleri ile örülmüş zincir etkisi, izleyicileri sanatçı tarafından hayata dair söylemleri farklılık yaratabilecek ve sorgulanabilecek bakış açılarına yöneltebilmeyi sağlıyor. Sanatçı’nın resimleri plastik değer açısından da kullandığı renklerle coşkuları hissettirebilmekte, renklerin açık-koyu ve sıcak-soğuk ilişkisindeki kontrastlıkları ise yaşamın diyalektiğindeki zıtlıkların birliği felsefesini hatırlatırcasına modle edilişini göstermektedir.

www.sedatkumova.com.tr, www.memorial.com.tr/topluma-katkilarimiz/sanat-galerileri/

Etiketler: » »
Share
3078 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?