logo

SKD Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik Oldu

mh_skd_turkiye_canan_ercan_celik

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik

Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmanın rehberliğini üstlenen İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine daha önce Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Borusan Danışmanlık Genel Müdürü Canan Ercan Çelik getirildi. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ise SKD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

“Üye kurumlarımızla birlikte çevremiz, ekonomimiz, toplumumuz ve dünyamız için sürdürülebilirliği her alana taşımak üzere çalışmaya devam edeceğiz” diyen Canan Ercan Çelik, SKD’nin 19 farklı sektörü temsil eden, Türkiye’nin GSMH’sinin üçte birini yaratan, 350 binden fazla insana istihdam sağlayan 48 üyesi ve 12 çalışma grubu olduğunu söyledi. 2050’de dünya nüfusunun 9 milyara ulaşmasının beklendiğini ve nüfusun çoğunun gelişmekte olan ülkelerde yaşayacağının altını çizen Çelik “Dolayısıyla insan yaşamının gereksinimleri için yürütülen ekonomik faaliyetler ile doğal kaynakların sürdürülebilirliği arasındaki dengenin gözetilmesi bir zorunluluk halini aldı. Bu yaklaşım bireysel, toplumsal ve kurumsal düzeylerde davranışlarımızı ve politikalarımızı değiştirmeyi gerektiriyor. Çevre bilinci, topluma katkı, sosyal politikalar gibi çok farklı alanlara yatırım yapan kurumlar toplum-şirket ve çalışan-şirket alanındaki kazanımlarıyla sadece büyümüyor, sürdürülebilir büyüyor. Bu alana yatırım yapan, harekete geçen kurum iş dünyasında da bir adım öne geçiyor. Biz de sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik ve çevresel olduğu kadar toplumsal boyutlarıyla da ele alınması gerektiği inancıyla hareket ediyoruz” dedi.

Son değişikliklerin ardından SKD Yönetim Kurulunda görevlendirmeler aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

Asil Üyeler

Canan Ercan Çelik (Borusan Danışmanlık Genel Müdürü)

Ebru Dildar Edin (Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı)

Haluk Özdemir (Anadolu Efes Kurumsal İletişim Direktörü)

Yiğit Gürçay (Brisa Genel Müdürü)

Ata Selçuk (Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü)

Oya Ünlü Kızıl (Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü)

Tankut Turnaoğlu (Procter & Gamble Türkiye, Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı)

Refik Ediz Günsel (PwC Danışmanlık Sorumlu Ortak)

Bora Tuncer (Schneider Electric Genel Müdürü)

Mustafa Seçkin (Unilever Gıda ve Dondurmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Hasan Süel (Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı)

Yedek Üyeler

Saffet Karpat (Sütaş Süt Pazarlama Başkanı)

Aybala Şimşek (Şekerbank Kurumsal İletişim Birim Müdürü)

Bengi Vargül (TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü)

Çiğdem İçel (TSKB Genel Müdür Yardımcısı)

Canan Ercan Çelik kimdir?

Canan Ercan Çelik, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü 1987’de bitirdi. Profesyonel kariyerine aynı yıl PricewaterhouseCoopers şirketinde bağımsız denetçi olarak başladı. 1990 sonunda Finansal Kontrol ve İç Denetim alanlarından sorumlu Müdür Yardımcısı olarak Borusan Holding’e katıldı. Yıllar içinde Borusan Holding Mali Kontrol ve Planlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna yükseldi. 2006’da Holding’in Tepe Yöneticisi olarak Grup Kurumsal Fonksiyonlar Başkanlığı görevinde bulundu. 2006’dan beri Grubun halka açık şirketi Borusan Yatırım’ın Genel Müdürlüğünü yürütüyor. 2013’te Gruba yönelik ortak hizmetlerin ve uzmanlık servislerinin yönetiminden sorumlu olan Borusan Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi. Sivil toplum örgütlerinde de çeşitli görevler üstlenen Çelik, halen İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı ve Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca, kadın konularında ve eğitim alanında birçok oluşum ve çalışmanın içinde aktif rol almaktadır. Çelik, evli, bir kız, bir erkek olmak üzere 2 çocuk sahibidir.

www.skdturkiye.org

Etiketler: » »
Share
5434 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?