logo

Sony 4K Dijital Sinema Projeksiyon Sistemi Sinema Keyfini Artırıyor

mh_sony_tim_potter

Sony Dijital Sinema 4K İş Geliştirme Müdürü Tim Potter

Sony, farklı pazarlarda tanıttığı 4K dijital sinema projeksiyon sistemi ile konumunu daha da güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Sony Dijital Sinema 4K, İstanbul’un ödüllü sinema salonlarından Akmerkez CINEMApink’te 4K dijital sinema projektörlerini tanıtmak ve sinemaseverlere olağanüstü deneyim yaşatmak üzere 9 Eylül 2015 tarihinde bir basın toplantısı düzenledi.

Sony Dijital Sinema 4K İş Geliştirme Müdürü Tim Potter, sinema sektörünün son yıllarda kademeli olarak 35mm filmden uzaklaştığını belirterek “Tüketicilerin artık daha istisnai görüntü kalitesi aradığı bugünlerde, tüketici dünyasına 4K’nın gelişi ile sinemada da 4K’ya olan talebin arttığını görüyoruz. Gerçek yaşamı aratmayan detaylar ve zengin renkler sunan Sony 4K ile izleyiciler filmleri bugüne kadar hiç olmadığı gibi deneyimleyebiliyorlar. Her geçen gün daha fazla film sıradan HD’ye göre daha fazla detay sunan 4K standardında çekiliyor, dağıtılıyor ve yansıtılıyor. Bugün, önde gelen zincirlerden küçük bağımsız salonlara kadar 18.000’i aşkın sinema, sinema severlere olağanüstü bir deneyim sunmak üzere Sony’e güvenerek Sony 4K Dijital Sinema projektörleri ile donatılmış durumda. Aynı zamanda, günümüzde görüntü kalitesi de piksel sayısının çok ötesine geçiyor. Renk ve dinamik aralık da genel izleme deneyiminin aynı derecede önemli parçaları ve 4K projektörlerimiz izleyicilere bunu bizzat deneyimlemenin en iyi yolunu sunuyor” dedi. Sony 4K dijital sinema projeksiyonu, Sony’nin Tiyatro Yönetim Sistemi yazılımı ile birlikte sinemacıların izleyicilerine mümkün olan en yüksek kaliteyi sunmasına ve en sarmalayıcı ve eğlenceli izleme deneyimini sağlamasına imkan veriyor. Potter “Sony bir eğlence şirketi. Hem bir Hollywood film stüdyosuyuz hem de TV programları yapıyoruz. Dolayısıyla, diğer elektronik cihaz üreticilerine kıyasla, izleyiciler ile duygusal bağ kuran olağanüstü görüntüler yaratmanın öneminin kesinlikle çok daha farkındayız. Türkiye’nin yüksek kalite standartları ve özel zengin yaratıcı sinema tasarımları ile tanınan en büyük sinema operatörlerinden CINEMApink’e sağladığımız 113 Dijital Ekran’daki Sony 4K projeksiyon sistemleri ile, Türkiye’deki çalışmalarımızı yoğun ve başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Türkiye’nin birçok büyük şehrinde Mars Eğlence Grubu’na ait sinema salonlarında da Sony 4K projeksiyon sistemleri sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Potter aynı zamanda katılımcılara popüler ürünleriyle ilgili olarak “SRX-R515, kullanıcı dostu tasarım ve düşük sahiplik maliyeti ile küçük veya orta büyüklükteki ekrana sahip salonlarda kullanım için tasarlanmış yüksek kaliteli bir 4K dijital sinema projeksiyon sistemi. SRX-R320’den daha küçük bir gövdeye sahip projeksiyon sistemi, tamamen DCI uyumlu olup daha maliyet etkin ve kullanım sağlayan tasarım özelliklerini de içinde barındırıyor” dedi.

mh_sony_dijital_sinema

CINEMApink İşletme Müdürü Şehmuz Kızılaslan “Bu keyifli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Sağladığı olağanüstü görüntü kalitesinden ötürü tercihimizi Sony 4K dijital sistemlerinden yana kullandık. Sony’nin 3D ve 4K teknolojisi sayesinde tüm CINEMApink salonlarında billur gibi net görsel kaliteye sahip mükemmel bir sinema deneyimi sunuyoruz. Akmerkez CINEMApink bu yıl prestijli bir değişim yaşadı. Artık tüm sinema salonlarımızda Sony’i kullanmaktan gurur duyuyoruz. Uluslararası Sinema Teknolojisi Derneği tarafından bu yılki CineEurope’da ‘Yılın En İyi Sineması’ ödülüne layık görülmemiz de doğru seçimi yaptığımızı güçlü şekilde kanıtlıyor. Görüntülerin ekran üzerinde tam da yönetmenin istediği gibi gösterilmesini sağlayan Sony 4K Dijital Sinema projektörleri sayesinde, sinemaseverlere olağanüstü bir deneyim sunuyoruz” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
2773 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?