logo

Sony, Yeni Full Frame Aynasız Fotoğraf Makinesi α7S II’yi Tanıttı

mh_sony_7s

Sony, ödüllü kompakt, full-frame α7 fotoğraf makineleri serisinin en son üyesi α7S II’yi duyurdu. Tüm ISO yelpazesi genelinde yüksek hassasiyet ve daha yüksek çekim kontrolü için 5 eksenli görüntü sabitleme sunan cihaz, en zorlu ışık koşullarında bile  yüksek görüntü kalitesi sunuyor.

İster en parlak sabah olsun ister en karanlık gece, cihazı kullanmak istediğiniz her deklanşör hızında fotoğraf çekmeyi mümkün hale getiriyor. Aynı zamanda full-frame formatta tam piksel okumalı ve piksel gruplama olmaksızın 4K video çekme becerisi de dahil olmak üzere bir takım profesyonel tarzda video fonksiyonunu da içinde barındırması cihazı gerek fotoğrafçılar gerekse videografikerler için son derece cazip bir seçenek haline getiriyor.

Cihaz, 35mm full-frame 12.2 megapiksel görüntü sensörü ve BIONZ X görüntü işleme motorunun bileşimi sayesinde, ISO 50-409600 gibi bir hassasiyet aralığı sunuyor. Sensör, tüm ISO aralığı içinde dinamik bir aralığı optimize ederken aydınlık ortamlardaki renk geçiş aralığını genişletmesi ve karanlık sahnelerdeki paraziti minimize etmesi, en ekstrem koşullarda dahi etkileyici sonuçlar sunması anlamına geliyor. BIONZ X’in güncellenen görüntü işleme algoritması, sensörün yeteneklerini üst düzeye çıkarırken orta ila yüksek aralığa özel bir vurgu ile tam hassasiyet aralığı boyunca çekimleri de iyileştiriyor. Bu, sonuçta ortaya çıkan fotoğraf ve videoların son derece ince detaylarının minimal parazitle gösterilmesi anlamına geliyor.

4K videolarda daha yüksek görüntü netliği

Cihazın 4K videoları kendi içinde XAVC S formatında kaydedebilmesi olağanüstü detaylara sahip içeriği ortaya çıkarıyor. Tüm piksellerden gelen bilgiler satır atlama veya piksel gruplama olmaksızın kullanılabildiğinden, fotoğraf makinesi full-frame görüntü sensörünün genişletilmiş gücünü maksimize ederek 4K videoları daha yüksek görüntü netliği ve çok düşük miktarda hare ile üretebiliyor. Full HD videolar çekerken piksel gruplama olmaksızın tam piksel okumanın kullanılması da, Full HD üretmek için gerekenin yaklaşık beş katı bilgi toplaması ve son derece yüksek kaliteli film üretmek için bilgiyi yoğunlaştırması anlamına geliyor.

α7 serisinde bir ilk olarak, α7S II full-frame formatta piksel gruplama olmaksızın tam piksel okumalı 100Mbps hızda 120fps kayıt yapabilirken, ortaya çıkan görüntüler Full HD olarak muhteşem 4x/5x yavaş çekim görüntüler halinde düzenlenebiliyor. Cihaz aynı zamanda fotoğraf makinesinin ekranında anında görülebilen 4x/5x yavaş çekim görüntüleri dahili olarak çekebilme yeteneğine de sahip.

Video fonksiyonelliği, S-Gamut3.Cine/S-Log3 ve S-Gamut3/S-Log3 gibi yeni profiller ile daha da geliştiriliyor. Bu yeni profiller geniş dinamik aralık sağlarken renk düzeltme ise daha kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Hatta, cihaz S-Log3 gama ayarında etkileyici 14 stoplu genişlik de sunuluyor. Fotoğraf makinesi ayrıca sinematograflar ve videografikerler arasında son derece popüler olan S-Gamut/S-Log2’yi de destekliyor. Gama Ekran Yardımcısı, S-Log videolar kaydederken kullanıcıların görüntüleri takip veya odağı kontrol etmesine imkân veren yeni bir fonksiyon iken Zebra fonksiyonu ise daha da yüksek kontrol için geliştirildi.

Beş eksenli görüntü sabitleme sistemi

Yeni cihaz, α7 II ve α7R II fotoğraf makinelerinde son derece popüler olan yenilikçi 5 eksenli görüntü sabitleme sistemi bulunuyor. Sistem, çekim sırasında görüntü kalitesi üzerinde en yüksek etkiye sahip olan ve telefoto objektif kullanırken sıklıkla görülebilen açısal titreme (sendeleme ve yalpalama), büyütme arttıkça daha da çok fark edilen kayma titremesi (X ve Y eksenlerinde) ve sıklıkla gece çekimleri veya video kayıtlarını etkileyen dönme titremesi (devrilme) olmak üzere, fotoğraf makinesinde beş eksen boyunca meydana gelen titremeyi düzeltiyor.

Otomatik odaklama hassasiyeti

Cihazın yükseltilen otomatik odaklama sistemi artık daha yüksek doğruluğa sahip hızlı, kesin odaklama için 169 AF noktası sunuyor. Görüntü sensörünün gücü, üretilen görüntülerde parazit olmamasının Hızlı Akıllı AF’nin loş ışıklı ortamlarda (EV-4’ye kadar inen) ve çıplak gözle kontrol etmenin zor olduğu durumlarda dahi kontrastı daha kolay tespit etmesi ve daha hızlı tepki verebilmesi anlamına geliyor. Video çekimleri sırasında, AF performansı önceki modelin iki katı hıza ulaşıyor.

Elektronik vizör ile tüm görüntüleme alanı üzerinde net görüntüler

Cihazın yükseltilen XGA OLED Tru-Finder vizörü de 0,78x (diyagonal görüş sahasında yaklaşık 38,5 derece) ile dünyanın en yüksek vizör büyütme oranını sunarken[xi] tüm görüntüleme alanı üzerinde net görüntüler gösteriyor. ZEISS T Kaplama kullanımı, vizördeki yansımaların keskin şekilde azaltılmasını sağlarken optik vizörlerin aksine, OLED Tru-Finder ise pozlandırma telafisi, beyaz dengesi ve yapılan diğer ayarların görüntülenen resmi nasıl etkilediğini anında göstermek için de kullanılabiliyor.

Sıkıştırılmamış RAW formatı

Yeni cihaz, kullanıcının arasından seçim yapabileceği Sıkıştırılmış ve Sıkıştırılmamış 14-Bit RAW fotoğraf çekim formatlarını da sunuyor.Böylece fotoğraf veya video çekenler makinenin performansını daha da ileriye taşıyan istedikleri RAW işleme tipini seçebiliyor. Bu yeni özellik yazılım güncellemesi ile diğer bazı α fotoğraf makinelerinde de sunulacak.

Daha kullanıcı dostu tasarım ve özellikler

Cihazın görünümünün ve verdiği hissin daha kullanıcı dostu, güvenilir ve sezgisel olmasını sağlayan bir dizi iyileştirme de gerçekleştirildi. Magnezyum alaşımlı gövdesi hem hafif hem de son derece güçlü iken fotoğraf makinesinin elde daha doğal şekilde durması için de kavrama yeri ve deklanşör düğmeleri de yeniden tasarlandı. Sadece geri planda kalmak istediğiniz durumlar için ise, 5fps sürekli çekim için sessiz çekim modu devreye sokulabilirken [xii] güvenilirlik de düşük titreşimli deklanşör hareketi ile geliştirildi.[xiii] Özellikle başka marka objektifler takılırken daha yüksek dayanıklılık sağlamak amacıyla, objektif yuvası daha da güçlendirildi. Ayrıca kullanıcıların artık fotoğraf makinesi çalışırken cihazı USB güç kaynağı üzerinden şarj edebilmesi de pil ömrünü uzatıyor. Daha yüksek konfor ve güvenlik için, Sony aynı zamanda α7R II ve α7 II ile de uyumlu olan yeni premium α7S II deri kılıfı da piyasaya sürüyor.

Aynı zamanda Wi-Fi ve NFC uyumlu olan α7S II, Sony’nin gerek Android ve iOS platformlarında temin edilebilen PlayMemories Mobile uygulamasının yanı sıra, fotoğraf makinesine bir dizi eğlenceli ve yaratıcı yetenek de ekleyen ve sayıları artan PlayMemories Camera Apps ile de uyumlu ve tam olarak çalışıyor. Uygulamayla ilgili bilgiyi www.sony.com.tr adresinden alabilirsiniz.

Etiketler: » » »
Share
4295 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?