logo

Suadiye Sanat Atölyeleri Kadıköylülerin Hizmetinde

mh_suadiye_sanat_evleri

Kadıköy Suadiye Mahallesi’nde bulunan Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit dönemi Maliye Bakanı Reşat Paşa tarafından kızı Suad Hanım adına 1900’lerin başında Suadiye Camii çarşı ile birlikte inşa edilen tarihi çarşı, geçtiğimiz yıl Kadıköy Belediyesi’nin çalışmalarıyla aslına uygun olarak yenilendi.  Sanat Atölyeleri olarak kullanacak olan 9 adet dükkân 6 Kasım 2016 tarihinde Kadıköylülerin kullanımına açıldı.

Açılışta konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, yaklaşık 110 sene önce marangoz, kalaycı vb olarak kullanılan dükkanların şimdi Sanat Atölyeleri haline dönüştürüldüğünü hatırlattı. Ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirten Nuhooğlu “Ama hayatı devam ettireceğiz. Biliyoruz ki; Cumhuriyet çok kolay kurulmadı. Ona sahip çıkacağız” dedi.

Sanat Atölyeleri sahipleri ile birlikte yapılan açılış sonrası atölyeler gezildi. Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiği Suadiye Sanat Atölyeleri’nde resim, ahşap, seramik, sanat malzemeleri ve cam olarak düzenlenmiş sekiz adet atölye ve bir tane de kafe bulunuyor.

Etiketler: » » » »
Share
2708 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?