logo

Süha Semerci’den “Sanattan Yaşama” Projesine Destek

mh_mozaik_sanat

“Sanattan Yaşama” isimli geniş kapsamlı bu proje, mozaik sanatının ulusal ve uluslararası platformda önde gelen isimlerinden Süha Semerci’nin seminer&canlı performansı (workshop)  gerçekleştirildi.

26 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen seminer&canlı performansa sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Kalabalık bir izleyici topluluğu, sanatçının mozaik konusunda aktardığı teknik bilgiler eşliğinde eserinin yapım aşamalarının tamamını keyifli bir sunum ile izleme fırsatı yakaladılar. Aynı zamanda Süha Semerci, projeye bağışlanmak üzere tasarladığı eserini katılımcılar ile birlikte canlı performansında hazırlamaya başlamıştır.

Proje yöneticileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi adına Güzin Gürsoy ile dernek üyesi Ressam Günsu Saraçoğlu ve Ressam Dilşad Atasoy tarafından “Sanattan Yaşama” Projesine ilişkin düşüncelerini şöyle aktarmaktadırlar: “Sanat ve çocuk ekseninde hizmet eden bir proje hayalimizi ÇYDD ile gerçekleştirme şansını bulduk. Bu proje ile alanlarında önde gelen sanatçılarımızı ve sanatseverleri aynı platformda bir araya getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sanattan Yaşama” projesi’nin bugüne kadar gerçekleştirilen ilk üç etkinliği; Türkiye’nin suluboya alanındaki ustalarından biri olan Sanatçı Saim Altuncu, Seramik Sanatçısı Hülya Günel ve Uluslararası Mozaik Sanatçısı Süha Semerci’nin seminer&workshopu sanatseverlerden büyük ilgi görmüştür. 23 Ocak 2016’da Minyatür Sanatının değerli temsilcilerinden Sanatçı Taner Alakuş’un seminer&workshopu ile sanatla eğitime verilen destek devam edecektir.  Proje kapsamındaki tüm etkinliklerimize katılımın ücretsiz olduğunu özellikle belirtmek istemekteyiz. Sanatseverleri tüm etkinliğimize bekliyoruz”.

Adres: Maya Birimi – Şehirkahya Sok. Meltem Apt. No: 32   Ziverbey / Kadıköy – İstanbul

Etiketler: » » » » »
Share
3361 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?