logo

“Tablodan Tabağa: Gastronomi 3 Duyu Sergisi”nde Mutfak Sanatla Buluştu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin ünlü tablo ve müziklerden ilham alarak hazırladıkları yemeklerin fotoğraflarından oluşan “Tablodan Tabağa: Gastronomi 3 Duyu Sergisi” 13 – 28 Aralık 2017 tarihleri arasında santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde açık olacak.

13 Aralık’da düzenlenen özel bir lansmanla açılan sergide resim, müzik ve edebiyat sanat dallarını mutfakla buluşturan yirmi beş eser yer alıyor. Serginin küratörlüğünü BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman üstlendi. Sergi açılışı aynı zamanda BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin canlı müzik performansıyla renklendi. Öğrencilerden oluşan Gastro Cookies isimli grup, yan flüt ve gitarla beraber bir çok mutfak aletini enstrüman şeklinde kullanarak katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.

Sergide ziyaretçiler, öğrencilerin esinlendiği tabloyu inceleyip, tablonun hikâyesini okurken ilham katan müziği de dinleyebilecekler.

Sergi açılışında konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Ege Yazgan, BİLGİ olarak ilklere imza atan, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Sergi küratörü İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman “Bugün uzun zamandır hayalini kurduğum bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sizi bir üçgende yolculuğa davet ediyorum. Bu üçgenin bir ucunda resim, bir ucunda edebiyat, bir diğer ucunda müzik var. Üçgenin tam ortasında ise yemek yer alıyor” dedi. Türkiye’de akademisyen kimliğinden önce “ekmek ustası” olarak anıldığını anlatan Shipman, yeni çıkardığı kitabın müjdesini verdi. “Bir Lokma Ekmek Bir Yudum Çay” isimli son kitabının sergi açılışında elde edilecek gelirinin yüzde 10’unu ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanacağı kumbaraya aktarılacağını vurguladı.

Lansmana sanatçı Selami Şahin, fotoğrafçı Mehmet Turgut, Öztiryakiler şirketi sahibi Tahsin Öztiryaki, TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ünlü şef ve yazar Elif Edes Tapan, yazar Sevim Gökyıldız’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve gastronomi sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

www.santralistanbul.org

Etiketler: » » »
Share
2301 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?