logo

TEDxIstanbul, “Yeniden Keşfet” Teması İle 2000 Kişiyi Ağırladı

mh_ted_x_istanbul

Türkiye’nin en önemli TED etkinliklerinden TEDxIstanbul 19 Mayıs’ta Volkswagen Ana Sponsorluğu ve Bankalararası Kart Merkezi’nin resmi sponsorluğunda gerçekleşti. Bu yıl “Yeniden Keşfet” teması ile Volkswagen Arena’da gerçekleşen TEDxIstanbul 2000’in üzerinde katılımcıyı ağırladı. İstanbul’da İstanbul markası ile düzenlenen TEDxIstanbul TEDx’in Türkiye’deki en büyük etkinliği oldu.

Tasarım, Fikir, Eylem, Keşif ve Ötesi

Bu yıl “Yeniden Keşfet” temasıyla gerçekleşen TEDxIstanbul birbirinden özel pek çok konuşmacıyı bir araya getirdi. Uzun yıllar Apple, Boeing, Starbucks gibi dünyanın en büyük markalarına tasarım yapan ve müşteri deneyimleri tasarlayan Frog Design’ın eski CMO’su Tim Lebereht, teknoloji, tasarım ve dijital dünyaya yön veren projeler ve markaları temsil eden Riot Games Türkiye Müdürü Hasan Çolakoğlu, Maker Türkiye kurucusu Ongun Tan, Monitise MEA Ceo’su Fatih İşbecer, Anadolu Meraları ve Ormanevi Projesi ile Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanında verimliliği arttıran çalışmalar yapan modern çoban Durukan Dudu ve Doğa İçin Çal Projesi’nda 6 milyon izlenme sayısına ulaşan videoları ile Mertkan Yılmazer, TEDxMusic Project Dünya İstanbul’da gerçekleştiren Amy Robinson, teknoloji ve müziği bir araya getiren Nedim Ruacan- Barış Ünder İkilisi sahnede yerini aldı.

Yeniden Keşfe Çıkarken Rehber Olanlar

Modern Evliya Çelebi Saffet Emre Tonguç katılımcıları bambaşka bir İstanbul ile tanıştırdı. CNNTürk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, yüksek teknoloji üreten ülke olmanın yolunun öncelikle eğitimden, bilimden, sonrasında da ar-ge yatırımlarından geçtiğini anlattı. Prof. Dr. Sevil Atasoy tüm canlıların ilk hakkı olan yaşam hakkına herkesin sahip olması gerektiğini ve bu hakkın hiçbir cinsel tercih ya da yönelime özgü olmadığını akademik ve bilimsel olmadığını açıkladı. Maksut Aşkar Anadolu Mutfağının gerçekten ne olduğunu ve nasıl anlatılması gerekitiği konusunda katışımcıları keşfe çıkardı. Gezegen Mehmet olarak tanıdığımız Mehmet Akbay ve Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu gençlere hayallerinin peşinden koşmayı ve eğer istenirse yapılamayacak hiçbir şeyin olmadığı mesajını verdi. Günün kapanışını romantik masal ile bitiren Prof. Dr. Talat Kırış Antartika buzullarından İstanbul sokaklarına süren hikayesini anlattı.

6. Yılında TEDxIstanbul

TEDx, “ideas worth spreading” sloganının ruhuyla, TED benzeri bir deneyimi yerel ve bağımsız olarak gerçekleştirmek amacıyla TED lisansıyla düzenlenen TEDxIstanbul “Yeniden Keşfet” teması ile 6. yılını da 19 Mayıs çoşkusuyla kutladı. TEDxIstanbul Kuratörü Özge Yılmaz “Birçok TED konferanslarında fark yaratan insanları dinledim. Hayatlarında nasıl yeni başlangıçlar yaptıklarına, hayatı nasıl farklı algıladıklarına ve birlikte baktığımız şeyi nasıl farklı algıladıklarını gördüm, yeniden keşfettiklerine tanık oldum. Bu heyecanı 6. Yılımızda TEDxIstanbul temasına taşıdık. Dünyadan ve türkiyeden kendi alanının uzmanı konuşmacılarımızla, her türlü desteğini bizden esirgemeyen sponsorlarımızla, TEDxıstanbul’a yürek vermis 30’dan fazla gönüllümüz ve 2 binin üzerinde katılımcımızla 6. yılımızı kutluyoruz” dedi.

TEDxIstanbul 2015 Kasım ayında gerçekleştireceği yeni etkinliği, yeni teması ile TEDxIstanbul takipçileri ile tekrar buluşmayı amaçlıyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
Share
3665 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+4 = ?